Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Μετάλλαξη Όμικρον : Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα περσινά

banner roots

Βρετανία – Μετάλλαξη Όμικρον : Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα περσινά
28.11.2021 | 11:55

Βρετανία – Μετάλλαξη Όμικρον : Αισιόδοξος ο Μπόρις Τζόνσον ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα περσινά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, τονίζοντας ότι όλοι όσοι καταφθάνουν στη χώρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις (PCR test) ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία χορήγησης των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου.

Μέχρι σήμερα οι αρχές ζητούσαν από τους επισκέπτες να υποβάλλοντα σε τεστ αντιγόνου, όχι όμως και να απομονώνονται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα που θεωρείται ύποπτο για την Όμικρον θα πρέπει επίσης να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δέκα ημέρες, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Η κυβέρνηση θα θέσει επίσης νέους, αυστηρότερους κανόνες, όσον αφορά τη χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς.

Ωστόσο, τα μέτρα - που ανακοινώθηκαν από τον Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο μετά την επιβεβαίωση των δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας παραλλαγής Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο Σχέδιο Β της κυβέρνησης, το οποίο οι υπουργοί έχουν δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι το σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν τελικά απαιτηθεί η κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Αυτό σημαίνει ότι δεν αναμένεται η κυβέρνηση να εισαγάγει “διαβατήρια εμβολίων” στην Αγγλία ή να κάνει συστάσεις για εργασία από το σπίτι. Ο κ. Τζόνσον εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι ευτυχής που το τρέχον πρόγραμμα εμβολιασμού με την τρίτη ενισχυτική δόση διατηρεί υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων της κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα του Covid.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα περισσότερα φύλλα της Κυριακής επικεντρώνονται στα δύο πρόσφατα εντοπισθέντα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην επιστροφή ορισμένων μέτρων κατά του Covid στην Αγγλία.

Η Sunday Telegraph είναι μία από τις εφημερίδες που παρουσιάζουν μια πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον σε μια βιαστικά οργανωμένη συνέντευξη Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Η Sunday Mirror προβάλλει την χθεσινή συνέντευξη τύπου με επικριτικό τόνο. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος : "Να φοράς τη μάσκα ... ακόμα κι εσύ, Μπόρις". Η Mirror εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει τους δικούς του κανόνες, ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα προηγούμενου πρωτοσέλιδο της το οποίο δείχνει τον κ. Τζόνσον να πηγαίνει χωρίς μάσκα σε δημόσιο χώρο.

Η Daily Star αναδεικνύει τις ανακοινώσεις για τον Covid με μια φωτογραφία μάσκας προσώπου με τον τίτλο "Η μάσκα επέστρεψε". Όπως και η Mirror αναφέρεται σε προηγούμενες περιπτώσεις που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα. "Ο Bozo μπορεί να μην του αρέσει να φοράει μάσκες, αλλά έχει αποφασίσει ότι θα είναι υποχρεωτικές", γράφει η Star.

Η Sunday Express έχει επίσης ως κεντρικό θέμα την ανακοίνωση ότι θα απαιτούνται μάσκες στα καταστήματα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. “O κ. Τζόνσον ενέτεινε αυτούς τους κανόνες για να σώσει τα Χριστούγεννα", εκτιμά η εφημερίδα.

Ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα της Sunday People: “Νικήστε τον μεταλλαγμένο ιό και σώστε τα Χριστούγεννα”.

Οι Sunday Times επισημαίνουν ότι τα "σχέδια διακοπών για εκατομμύρια ανθρώπους έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση”.

Ο Observer υπογραμμίζει την αισιόδοξη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού ότι “τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα περσινά”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel