Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στην Βαλτική, ανοιχτά της ακτής της Σουηδίας

banner roots

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στην Βαλτική, ανοιχτά της ακτής της Σουηδίας
13.12.2021 | 09:24

Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στην Βαλτική, ανοιχτά της ακτής της Σουηδίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης - Αναφορές ότι το ένα πλοίο αναποδογύρισε μετά τη σύγκρουση και ότι δύο άτομα βρέθηκαν στο νερό

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην ακτή της πόλη Ιστάντ και του  νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, που επικαλείται την σουηδική κρατική τηλεόραση, το ένα από τα πλοία αναποδογύρισε μετά τη σύγκρουση, η οποία συνέβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Υπάρχουν αναφορές για δύο άτομα στο νερό, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με το Sputnik, τουλάχιστον 10 σωστικά πλοία από τη Δανία και τη Σουηδία έχουν σπεύσει στο σημείο της σύγκρουσης, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν από αέρος και αρκετά ελικόπτερα. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ένα πλοίο είναι δανικής σημαίας και το άλλο βρετανικής. Δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα άτομα επιβαίνουν σε αυτά..

«Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί» δήλωσε ο Jonas Franzen, υπεύθυνος επικοινωνίας της Σουηδικής Ναυτικής Διοίκησης σε κανάλι της σουηδικής κρατικής τηλεόρασης. «Είναι σκοτεινά και το νερό είναι πολύ κρύο, ωστόσο δεν έχει πολύ ισχυρό άνεμο» ανέφερε ο Franzen, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρείται η διάσωση. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν βρεθεί επιζώντες στο νερό, και ευτυχώς ούτε και σοροί.

Το ένα από τα πλοία που συγκρούστηκαν, το δανικής σημαίας «Karin Hoej», έχει μήκος 55 μέτρων, ενώ το βρετανικής σημαίας «Scot Carrier» έχει μήκος 90 μέτρων.

Το δανικό πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Södertälje της Σουηδίας στο Nykøbing Falster της Δανίας και πρέπει να είχε ξεφορτώσει το φορτίο του. Το βρετανικό πλοίο επέστρεφε από τη Salacgriva στη Λετονία στο Μόντροουζ.

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel