Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η κυβέρνηση του Μαρόκου μπλόκαρε το «Πλοίο των αμβλώσεων»
Η κυβέρνηση του Μαρόκου μπλόκαρε το «Πλοίο των αμβλώσεων»
04.10.2012 | 20:01

Η κυβέρνηση του Μαρόκου μπλόκαρε το «Πλοίο των αμβλώσεων»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Με μπλόκο «απάντησε» το Μαρόκο στην προγραμματισμένη άφιξη του «πλοίου των αμβλώσεων», της πλωτής μονάδας που διαχειρίζεται ολλανδική οργάνωση ακτιβιστών παρέχοντας τη δυνατότητα τερματισμού της κύησης σε γυναίκες που ζουν σε χώρες όπου απαγορεύονται οι αμβλώσεις.


Οι Αρχές του Μαρόκου έκλεισαν ολόκληρο το λιμάνι του Σμιρ, όπου επρόκειτο να καταπλεύσει το πλοίο, ωστόσο η Ρεμπέκα Γκόμπερτς, επικεφαλής της οργάνωσης «Γυναίκες στα Κύματα» που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, δηλώνει πως σκοπεύει να απαντήσει με μία κίνηση-έκπληξη.

 

Η οργάνωση «Γυναίκες στα Κύματα» ναυλώνουν επί σειρά ετών πλοία που λειτουργούν ως ιατρικές μονάδες άμβλωσης και συμβουλευτικά κέντρα για γυναίκες που δεν επιτρέπεται να υποβληθούν σε άμβλωση στις χώρες διαμονής τους.

Οι «Γυναίκες στα Κύματα» προσκλήθηκαν στο Μαρόκο από μία οργάνωση νέων που φέρει το όνομα Εναλλακτικό Κίνημα για την Ελευθερία του Ατόμου.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας του μουσουλμανικού Μαρόκου διεμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί στο πλοίο η έλευση στη χώρα και κάλεσε τις αρχές να εφαρμόσουν το νόμο σε βάρος της οργάνωσης.

Μιλώντας από μία τοποθεσία στην ενδοχώρα κοντά στο λιμάνι Σμιρ, η επικεφαλής των «Γυναικών στα Κύματα» προανήγγειλε σε συνέντευξη στο BBC μία κίνηση-έκπληξη ως απάντηση στο μπλόκο, χωρίς να δώσει κάποια άλλη πληροφορία.

Η ίδια είχε φθάσει αεροπορικώς στο Μαρόκο την Τετάρτη χωριστά από την υπόλοιπη αποστολή, εν όψει της έλευσης του πλοίου. Το ταξίδι του πλοίου είχε αρχίσει από την Ολλανδία τη Δευτέρα και η άφιξή του στο λιμάνι Σμιρ ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018