Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αντεπίθεση Τζόνσον για τη διάσωση της πρωθυπουργίας του μετά τις αποκαλύψεις για τα “κορονοπάρτι” της Ντάουνινγκ Στριτ

the roots web banners 06

Βρετανία: Αντεπίθεση Τζόνσον για τη διάσωση της πρωθυπουργίας του μετά τις αποκαλύψεις για τα “κορονοπάρτι” της Ντάουνινγκ Στριτ
17.01.2022 | 13:50

Βρετανία: Αντεπίθεση Τζόνσον για τη διάσωση της πρωθυπουργίας του μετά τις αποκαλύψεις για τα “κορονοπάρτι” της Ντάουνινγκ Στριτ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είχε πάει στο αποχαιρετιστήριο πάρτι συμβούλου του γραφείου του για ζητήματα άμυνας τα Χριστούγεννα του 2020, αποκάλυψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Mirror.

Ο κ. Τζόνσον συμμετείχε στο πάρτι "για μερικά λεπτά", διευκρίνισε η Μirror, σύμφωνα με την οποία στην αποχαιρετιστήρια γιορτή παρευρισκόταν μικρός αριθμός εργαζομένων στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει σήμερα ότι ο Μπόρις Τζόνσον “ανακρίθηκε” από την Σου Γκρέι, ανώτερη δημόσια υπάλληλο, η οποία διενεργεί έρευνα για τις παραβιάσεις των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού από κυβερνητικά στελέχη - "partygate".

Μεγάλη είναι η κάλυψη στο βρετανικό τύπο για την αντεπίθεση του πρωθυπουργού - η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται "operation red meat".

Οι Times έχουν πρωτοσέλιδο θέμα μια από τις “λαϊκίστικες” ανακοινώσεις που στόχο έχουν να στηρίξουν την πρωθυπουργία του κ. Τζόνσον.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναθέσει στο Βασιλικό Ναυτικό την επιχείρηση για την ανάσχεση του αριθμού των σκαφών που διασχίζουν τη Μάγχη μεταφέροντας παράνομα μετανάστες. Ωστόσο, οι Times αναγνωρίζουν ότι ορισμένοι επικριτές αμφισβητούν πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η επέμβαση του Βασιλικού Ναυτικού, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών έχει ήδη αναχαιτιστεί πριν ακόμα φθάσει στις νότιες ακτές της Βρετανίας.

Η καινούρια χρονιά και ο τελικός απολογισμός της προηγούμενης πιέζουν ακόμα περισσότερο τον Μπόρις Τζόνσον και την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ που πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση για το μεταναστευτικό ζήτημα, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Στον απολογισμό του 2021 το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε πάνω από 28.000 μετανάστες, οι οποίοι κατάφεραν να διασχίσουν το κανάλι της Μάγχης και τελικά να εισέλθουν στη χώρα. Είναι ένας αριθμός ρεκόρ και μάλιστα τριπλάσιος σε σχέση με το 2020, που μόλις 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη.

Ένα άλλο από τα μέτρα για την ενίσχυση της δημοφιλίας Τζόνσον στους κόλπους του Συντηρητικού κόμματος είναι η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση θα διακόψει τη χρηματοδότηση του BBC. Πιο συγκεκριμένα επιβάλλεται διετές “πάγωμα” στο τέλος αδείας που καταβάλλουν οι πολίτες για να παρακολουθούν το δίκτυο.

H είδηση έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Guardian.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πολλοί επικρίνουν τον πρωθυπουργό ότι “προσπαθεί να σώσει το τομάρι του” στοχοποιώντας το BBC. Η αρθρογράφος του Guardian, Πόλι Τόινμπι, εκτιμά ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός “πρέπει να είναι τολμηρός και να αντιδράσει υπενθυμίζοντας στους Βρετανούς την εθνική του αξία” .

Με δεδομένο ότι το ποσοστό πληθωρισμού αναμένεται τον Απρίλιο να φθάσει σε ιστορικό 30ετίας τουλάχιστον 6%, το “πάγωμα” του τέλους αδείας που σήμερα ανέρχεται σε 190 ευρώ, θα είναι μια ανακούφιση για τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν ραγδαία αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, υποστηρίζουν οι “σύμμαχοι” του Τζόνσον.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το