Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Συγγνώμη» γιατί... αποκεφάλισαν λάθος άνθρωπο
afoi poriazi
«Συγγνώμη» γιατί... αποκεφάλισαν λάθος άνθρωπο
15.11.2013 | 09:15

«Συγγνώμη» γιατί... αποκεφάλισαν λάθος άνθρωπο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Δημόσια συγγνώμη για τον αποκεφαλισμό... λάθος ανθρώπου, το κεφάλι του οποίου κάρφωσαν σε πάσσαλο και επέδειξαν σε πλήθος, ζήτησαν τα μέλη μίας ομάδας ανταρτών που μάχονται τον Άσαντ στη Συρίακαι έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα. Τελικά ο αποκεφαλισμένος ήταν επίσης αντάρτης κατά του Άσαντ.

Σύμφωνα με τον Telegraph, σε βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Αλ Σαμ φαίνονται να υψώνουν το κεφάλι ισχυριζόμενοι πως ήταν μέλος ιρακινών σιιτών ενόπλων που πολεμούν υπέρ του συριακού καθεστώτος.

Ωστόσο ο νεκρός αναγνωρίστηκε από το βίντεο και τελικά πρόκειται για μέλος της ομάδαςΑχράρ Αλ Σαμ, σουνιτών που μάχονται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Αλ Σαμ, έχοντας ωστόσο πιο μετριοπαθείς απόψεις.

Τελικά ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους παραδέχτηκε πως επρόκειτο για τον Μοχάμεντ Φαρέςπου αγνοείτο για μερικές ημέρες. Είπε πως ο Φαρές τραυματίστηκε και θεωρώντας πως είχε πιαστεί από μέλη των σιιτών ανταρτών που πολεμούσε, τους ζήτησε να τον σκοτώσουν, πράγμα που τελικά έκαναν. Ζήτησε επίσης συγγνώμη και κατανόηση.

Όπως αναφέρει ο Telegraph η ιστορία αυτή αντικατοπτρίζει το χάος που επικρατεί στη Συρία, με τις διάφορες ακραίες ομάδες που μάχονται τον Άσαντ και συχνά ή μία την άλλη.
 
 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018