Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

banner roots

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
17.11.2022 | 12:51

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η ανησυχία που ένιωσαν κορυφαίοι ηγέτες του πλανήτη μετά τις πληροφορίες για μια πυραυλική επίθεση στην Πολωνία αποτυπώνεται σε μια εικόνα που δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες σήμερα . Ο Τζο Μπάιντεν, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Εμμανουέλ Μακρόν και άλλοι φαίνονται μαζεμένοι στο πλαίσιο των συνομιλιών στη σύνοδο των G20.

"Όταν ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του", είναι ο τίτλος της Daily Mail.

Αρθρογραφώντας στην i, ο Patrick Cockburn τονίζει ότι η προθυμία με την οποία οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί στο Μπαλί πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους μέσα στη νύχτα δείχνει πόσο φοβούνται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εξαπλωθεί.

Ο αμυντικός συντάκτης της Sun, Jerome Starkey, αναφέρει ότι οι δυτικοί αξιωματούχοι ανέπνευσαν με ανακούφιση αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πύραυλος προερχόταν από σύστημα αεράμυνας που εκτόξευσε η Ουκρανία, καθώς προσπαθούσε να αμυνθεί.

Το Κίεβο το αρνήθηκε και η στάση του, σύμφωνα με τους Financial Times, έχει δημιουργήσει εντάσεις με το ΝΑΤΟ. Ένας δυτικός διπλωμάτης υποστηρίζει στην εφημερίδα ότι η Ουκρανία "λέει ανοιχτά ψέματα".

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι το πλήγμα στην Πολωνία, όποια και αν είναι η προέλευσή του, «δεν θα σημειωνόταν χωρίς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» επισημαίνοντας τη σφοδρότητα των ρωσικών βομβαρδισμών την ώρα του συμβάντος.

«Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτή είναι η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα του πολέμου του Πούτιν», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

«Όσο θα συνεχίζεται, θα συνιστά απειλή για την ασφάλειά μας και για την ασφάλεια των συμμάχων μας και όσο θα συνεχίζεται, θα συνεχίζει και να καταστρέφει την παγκόσμια οικονομία», είπε.

Νωρίτερα, ο νέος βρετανός πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσία του καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Για το θέμα του πλήγματος στην Πολωνία, Σούνακ και Τριντό «τόνισαν ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της έρευνας, η εισβολή στην Ουκρανία από τον Πούτιν ευθύνεται για τις βιαιότητες», ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το