Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νετανιάχου: Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας

the roots web banners 06

Νετανιάχου: Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας
28.03.2023 | 23:32

Νετανιάχου: Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν με επιτυχία μία σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατίας από το Ιράν, που πέτυχαν ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, με τη συνδρομή της Μοσάντ.

Ήδη, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, που βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με «εγκέφαλο» στην Τεχεράνη και σχεδίαζαν επίθεση, για λογαριασμό του Ιράν, σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθ'ηνας.

Ευχαριστίες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας, που απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση σε βάρος ισραηλινών στόχων, απηύθυναν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η Μοσάντ.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου εκ μέρους της Μοσάντ.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία «είναι κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της πρώτη μας προτεραιότητα».

«Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μεση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινή στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους» συνέχισε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

«Η σύλληψη των τρομοκρατών στην Ελλάδα που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, αντανακλά τις δυνατότητες πληροφοριών του Ισραήλ και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας για την ταχεία δράση τους» υπογράμμισε με τη σειρά του ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.

Η Μοσάντ συνέβαλε στην εξάρθρωση των τρομοκρατών

Μετά την αποκάλυψη ότι ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ εξάρθρωσαν τρομοκρατικό δίκτυο που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα, η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, έκανε γνωστό, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, βοήθησε τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν την απόπειρα δύο Πακιστανών να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

Όπως μεταδόθηκε από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι η «σοβαρή υπόθεση» που έγινε νωρίτερα, σήμερα, γνωστή αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του Ιράν να στοχοποιήσει Ισραηλινούς και Εβραίους.

«Η Μοσάντ αποκάλυψε πληροφορίες για τις μεθόδους λειτουργίας του δικτύου ενώ έδωσε στοιχεία και για τη σύνδεση των υπόπτων με το Ιράν», αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί πώς πραγματοποιούνται οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το