Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ο Ζελένσκι αφήνει τα πάντα ανοικτά για την συμφωνία με ΗΠΑ: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με τον Τραμπ»

the roots web banners 06

Ο Ζελένσκι αφήνει τα πάντα ανοικτά για την συμφωνία με ΗΠΑ: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με τον Τραμπ»
26.02.2025 | 17:59

Ο Ζελένσκι αφήνει τα πάντα ανοικτά για την συμφωνία με ΗΠΑ: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με τον Τραμπ»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «αρχή» και «συμφωνία-πλαίσιο» τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Μάλιστα ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η επιτυχία της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ.
 
«Είναι μία αρχή, δεν είναι παρά μία συμφωνία-πλαίσιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κίεβο, η οποία μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για την διασφάλιση μία βιώσιμης και δίκαιης ειρήνης.
 
Ζελένσκι: Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι μία μεγάλη επιτυχία ή απλώς να εξαφανισθεί
«Αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι μία μεγάλη επιτυχία ή απλώς να εξαφανισθεί», εξήγησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο Τραμπ», τον οποίο ελπίζει να συναντήσει την Παρασκευή.
 
Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να ρωτήσει ευθέως τον Τραμπ αν πρόκειται να διακόψει την βοήθεια προς την Ουκρανία.
 
«Υπάρχει μία ημερομηνία εργασίας (...) την Παρασκευή», δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο ουκρανός πρόεδρος. «Η ερώτησή μου (στον κ. Τραμπ) θα είναι πολύ ευθεία: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διακόψουν την βοήθεια ή όχι; Και αν δεν θα πρόκειται πλέον για βοήθεια, μπορούμε να αγοράσουμε όπλα;».
 
Αντιδράσεις από τον Λευκό Οίκο για τις δηλώσεις Ζελένσκι
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου εξέφρασε αμφιβολίες για το αν μια πρόσκληση στον Ζελένσκι να συναντήσει τον Τραμπ θα είχε νόημα, δεδομένων των δηλώσεων του Ζελένσκι ότι η συμφωνία για τα ορυκτά δεν έχει ολοκληρωθεί.
 
«Αν ο Ουκρανός ηγέτης λέει ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί μια πρόσκληση θα είχε νόημα», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.
 
«Υπάρχει προσδοκία ότι ο ερχομός του θα γίνει για να αναγνωρίσει μια τελική θέση (για τη συμφωνία για τα ορυκτά) και εκείνος δεν έχει μια τελική θέση με βάση τα λεγόμενά του», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

 

youtube channel