Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βερολίνο για υποκλοπές: Σας παρακολουθούμε, αλλά δεν είστε στόχος...

banner roots

Βερολίνο για υποκλοπές: Σας παρακολουθούμε, αλλά δεν είστε στόχος...
16.06.2014 | 19:41

Βερολίνο για υποκλοπές: Σας παρακολουθούμε, αλλά δεν είστε στόχος...

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Διεθνή

Η καγκελαρία της Γερμανίας διέψευσε με τον δικό της τρόπο, έπειτα από δύο ημέρες, δημοσίευμα που έκανε λόγο για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (BND).

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Γκέοργκ Στράιτερ, επισήμανε ότι τα εσωτερικά έγγραφα της BND που έχουν κατατεθεί σε πρόσφατη δικαστική διαδικασία περιγράφουν όντως διαδρομές τηλεπικοινωνιών, αλλά η αναφορά σε κάποιες χώρες δεν σημαίνει πως αυτές αποτελούν στόχο παρακολούθησης από την υπηρεσία Πληροφοριών.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο κατάλογος, ο οποίος αναφέρεται εκεί, περιγράφει τηλεπικοινωνιακές διαδρομές που μπορεί να ακολουθηθούν, αλλά δεν περιγράφει τους στόχους παρακολούθησης της BND», τόνισε ο κ. Στράιτερ και σημείωσε ότι η όλη βάση του δημοσιεύματος δεν είναι ορθή.

Σε ό,τι αφορά το εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει επισήμως εξηγήσεις από το Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε ότι ως τις 11:30 (ώρα Γερμανίας) δεν είχε κατατεθεί ανάλογο αίτημα, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών, είτε στην γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το