Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Υγρός τάφος για 500 μετανάστες στη Μεσόγειο

banner roots

Υγρός τάφος για 500 μετανάστες στη Μεσόγειο
16.09.2014 | 08:35

Υγρός τάφος για 500 μετανάστες στη Μεσόγειο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μέχρι και 500 μετανάστες αγνοούνται αφού το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν βυθίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IMO).

Δύο Παλαιστίνιοι, που διασώθηκαν την Πέμπτη κοντά στη Μάλτα από ένα παναμαϊκό (σ.σ.: και όχι ιταλικό, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ) πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανέφεραν πως στο πλεούμενο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι και πως οι διακινητές προκάλεσαν εσκεμμένα το ναυάγιο, εξήγησε ο IMO.

Οι ιταλικές Αρχές άρχισαν έρευνα, αλλά αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, "θα πρόκειται για το σοβαρότερο ναυάγιο των τελευταίων ετών", πολύ περισσότερο που δεν θα πρόκειται για ένα δυστύχημα αλλά για μια "μαζική ανθρωποκτονία", κατήγγειλε ο οργανισμός.

Οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν το Σάββατο από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Ποτσάλο, στη νότια Σικελία, ανακρίθηκαν χωριστά και αφηγήθηκαν πως αναχώρησαν από την Νταμιέτα, στην Αίγυπτο, μαζί με περίπου 500 άλλους ανθρώπους ?Σύρους, Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους και Σουδανούς.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το