Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στο εδώλιο τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί για μίζες και ξέπλυμα
Στο εδώλιο τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί για μίζες και ξέπλυμα
14.11.2014 | 08:21

Στο εδώλιο τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί για μίζες και ξέπλυμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται τρεις γιατροί για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Δημοσίου, κατηγορίες που συνδέονται με υπόθεση παράνομων αμοιβών που φέρονται ότι εισέπρατταν για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών από πολυεθνική εταιρεία.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 813/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τρεις ορθοπεδικούς, καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι υπηρετούσαν σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης («Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου»).

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι ορθοπεδικοί προωθούσαν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας, εξασφαλίζοντας για τους ίδιους ως «δώρο» το 20% της αξίας τους, το οποίο η εταιρεία κάλυπτε με αντίστοιχη υπερκοστολόγηση (35%). Στην ουσία το «δώρο» των γιατρών το πλήρωνε τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα η ζημιά που προκλήθηκε στα νοσηλευτικά ιδρύματα ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2000-2006, ενώ το όφελος των κατηγορουμένων φτάνει συνολικά τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο βούλευμα, εκτός των ποσών που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων και θεωρήθηκαν ως «μη δικαιολογημένα με βάση τα εισοδήματά τους», γίνεται αναφορά σε διάφορες προσφορές που απολάμβαναν οι γιατροί, όπως ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018