Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στον πρωθυπουργό οι γονείς του Νίκου Ρωμανού | Στις 11 το ραντεβού
achilladelis
Στον πρωθυπουργό οι γονείς του Νίκου Ρωμανού | Στις 11 το ραντεβού
08.12.2014 | 08:24

Στον πρωθυπουργό οι γονείς του Νίκου Ρωμανού | Στις 11 το ραντεβού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τους γονείς του 21χρονου απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού, υποδέχεται σήμερα στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο Ρωμανός, που βρίσκεται ήδη στην 28η μέρα απεργίας πείνας, εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και απεργία δίψας αν περάσει η τροπολογία για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση, ενώ έχει εκφράσει και τη διαφωνία του για την συνάντηση των γονέων του με τον κ.Σαμαρα.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, περιέγραψε στο «Εθνος της Κυριακής» τη μεγάλη άρνηση του Νίκου να ζει στο «ατσαλένιο κλουβί» μέσα στο οποίο βρισκόμαστε όλοι κρυμμένοι, σύμφωνα με τη θεωρία του Μαξ Βέμπερ, καθώς και την προσπάθειά του να βγει από αυτό.

Μέσα από τα αυτού του ανθρώπου που ενώ δουλεύει ως οδοντίατρος, μέσα του υπάρχει και αναφύεται ο διανοούμενος εαυτός του, βγαίνει η αγωνία για το βάσανο του γιου του, μαζί με την πίστη και τη στήριξή του στα όνειρα του Νίκου.

Ο πατέρας με τη συνέντευξή του αυτή είπε σε όλους «ποιος είναι ο Νίκος». Γιατί αυτό το πλάσμα που περνάει στην 28η μέρα της απεργίας πείνας, και βλέπει τον πατέρα του Γιώργο, τη συγγραφέα μάνα του Παυλίνα Νάσιουτζικ και τη γυναίκα του Βιργινία, για 15 λεπτά την εβδομάδα, επιμένει να υποφέρει...

«Δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου, πονάω, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του», εξομολογείται ο πατέρας του Νίκου.

Ερωτηθείς αν σε μια οριακή στιγμή για τη ζωή του παιδιού σας, θα έλεγε στους γιατρούς «θέλω να του βάλετε ορό», απάντησε: «Δεν ξέρω. Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, μπορεί και να το 'λεγα... σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου. Μπορεί και να το 'λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή όμως. Γιατί πονάω... Η μητέρα του πονάει πολύ περισσότερο από μένα, τόνισε.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018