Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πρώτη ψηφοφορία | Σταύρος Δήμας:160 Παρών:135

banner roots

Πρώτη ψηφοφορία | Σταύρος Δήμας:160 Παρών:135
17.12.2014 | 20:06

Πρώτη ψηφοφορία | Σταύρος Δήμας:160 Παρών:135

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Με 160 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα έναντι 135 «παρών» έληξε η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Υπέρ του υποψηφίου Προέδρου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής και η Κατερίνα Μάρκου.

Παρών ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδη, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θόδωρος Παραστατίδης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης.

Μοναδική έκπληξη της αποψινής ψηφοφορίας αποτέλεσε το "παρων" του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος είχε εκφραστεί υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Απόντες από τους ανεξάρτητους βουλευτές ήταν ο Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, καθώς και ο Γιώργος Κασαπίδης λόγω πένθους.

Απών ήταν επίσης ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος και απούσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Χατζησοφιά.

«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

Σε συνέντευξή του πάντως στο περιοδικό Crash, ο κ.Δήμας απηύθυνε μήνυμα ενότητας. «Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή από όλους, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση» , είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως, θα σκεφτούν και θα ζυγίσουν το εθνικό συμφέρον, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Προσθέτει: «Είμαι συγκινημένος και με τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά και ότι ασχέτως εκλογής, στελέχη από όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν θετικά στο όνομα και τη διαδρομή μου».

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το