Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ως τις 20/1 τα στοιχεία για το νεκρό της Αμφίπολης

banner roots

Ως τις 20/1 τα στοιχεία για το νεκρό της Αμφίπολης
08.01.2015 | 08:24

Ως τις 20/1 τα στοιχεία για το νεκρό της Αμφίπολης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Έως τις 20 Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων για το σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο της Αμφίπολης.

Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα δοθούν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη μακροσκοπική μελέτη του οστεολογικού υλικού καθώς και πληροφορίες για το γεωφυσικό «σκανάρισμα» του λόφου.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το 2015, η κ. Μενδώνη επισήμανε ότι η ημερομηνία των ανακοινώσεων είχε προαναγγελθεί πολύ πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Η μελέτη των επιστημόνων μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με το νεκρό, όπως το φύλο και η ηλικία. Με γενετικές αναλύσεις μπορούν να αποκαλυφθούν και πληροφορίες για την αιτία θανάτου, τον τρόπο ζωής και τις ασθένειες που πιθανόν να είχε περάσει.

Ο σκελετός βρέθηκε στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων ανήκει σε άνδρα.

Εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους κάτω από το διαταραγμένο δάπεδο του τρίτου θαλάμου, σε βάθος 1,6 μέτρων και σε κιβωτιόσχημο τάφο από πωρόλιθο στο εσωτερικό του οποίου είχε τοποθετηθεί ξύλινο φέρετρο.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel