Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γ.Τσαμουργκέλης: «Η Ελλάδα θα οδηγηθεί χρόνια πίσω αν μείνει εκτός του "πακέτου Ντράγκι"» (mp3)
Γ.Τσαμουργκέλης: «Η Ελλάδα θα οδηγηθεί χρόνια πίσω αν μείνει εκτός του "πακέτου Ντράγκι"» (mp3)
20.01.2015 | 20:41

Γ.Τσαμουργκέλης: «Η Ελλάδα θα οδηγηθεί χρόνια πίσω αν μείνει εκτός του "πακέτου Ντράγκι"» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Την Πέμπτη, τρία μόλις 24ωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αποκαλούμενη «ποσοτική χαλάρωση» (Quantitative Easing), δηλαδή την αγορά κρατικών ομολόγων από κράτη-μέλη της ευρωζώνης με στόχο την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. 

Το ερώτημα που κυριαρχεί εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων του Μανόλο Ντράγκι είναι εάν θα συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο «πακέτο Ντράγκι» για την αγορά κρατικών ομολόγων και εάν ναι υπό ποιους όρους.

Με αφορμή το γεγονός αυτό βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στον «αέρα» του Fm 100 και την εκπομπή «Θέμα και Ανάθεμα», ο διδάκτωρ της Οξφόρδης και επίκουρος καθηγητής της Διεθνούς Οικονομικής στο Παν/μιο του Αιγαίου, Γιάννης Τσαμουργκέλης. 

tsamourgkelis Αντιγραφή

«Η Πέμπτη είναι μια μεγάλη μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η αλλαγή που χρειαζόταν, αφού αλλάζει η δομή λειτουργίας του ευρωσυστήματος», υποστήριξε ο κ. Τσαμουργκέλης.

«Εάν η Ελλάδα μείνει εκτός του πακέτου, θα σημάνει μια ιστορικών διαστάσεων καθυστέρηση για τη χωρά, η οποία θα μας μεταφέρει χρόνια πίσω», σημείωσε ο ίδιος σε ερώτημα της δημοσιογράφου για το ποιες θα είναι οι συνέπειες της μη συμπερίληψης της Ελλάδας στην «ποσοτική χαλάρωση».

«Το ζητούμενο είναι να ενταχθούμε», καταλήγει ο καθηγητής.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Τσαμουργκέλης στη Δέσποινα Βασιλειάδου

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel