Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σπίτι και στη Λέσβο για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

the roots web banners 06

Σπίτι και στη Λέσβο για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
23.01.2015 | 09:51

Σπίτι και στη Λέσβο για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μια από τις πιο σημαντικές δωρεές, που θα φέρει πιο κοντά στο νησί μας ένα σημαντικό εθελοντικό-μη κερδοσκοπικό οργανισμό, έγινε από τη Νέλλη Μπίνου λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Το εξοχικό αρχοντικό της σπίτι στο Καγιάνι, σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων, δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η Νέλλη Μπίνου.

Χθες, ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, παρέλαβε το ακίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση παιδιών.

Στη μνήμη της, το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρευρέθηκε στο μνημόσυνο που έγινε χτες στην εκκλησία των Ταξιαρχών και παρέλαβε τα κλειδιά του νέου σπιτιού, που θα μπορεί να φιλοξενεί τουλάχιστον 25 παιδιά.

Η Νέλλη Μπίνου, γόνος της γνωστής οικογένειας της Μυτιλήνης, δεν παρέδωσε μόνο το αρχοντικό στο Καγιάνι, αλλά δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σπίτι της, στο κέντρο της Αθήνας.

«Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, που είχε εκτιμήσει τη δουλειά που κάνουμε και όσο ήταν ακόμα εν ζωή, μας έκανε αυτή την τιμή που σε δύσκολους καιρούς είναι πολύτιμη για το έργο μας, ειδικά όταν το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχη για τα παιδιά στην Ελλάδα ώστε να μην κλείσουν οι δομές της εναλλακτικής οικογένειας», ανέφερε στο «Ε» ο κ. Γιαννόπουλος.

Ας σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» πρέπει να προχωρήσει σε ανακαίνιση του σπιτιού, ώστε αυτό αρχικά να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία παιδιών το καλοκαίρι. Σε επόμενο στάδιο, υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μόνιμου γραφείου.
Ούτως ή άλλως, «αθόρυβα» και σε συνεργασία με τις Αρχές, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει σταθεί αρκετές φορές δίπλα σε μονογονεϊκές οικογένειες και στα παιδιά σε ανάγκη, και στη Μυτιλήνη.

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το