Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

banner roots

Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος
27.01.2015 | 09:01

Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η ανακοίνωση και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, με μοναδική ενδεχόμενη αιτία καθυστέρησης το χρόνο που χρειάζεται για την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα αφορούν στην αναδιάρθρωση των υπουργείων.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί τέσσερα υπερ-υπουργεία, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πρώτο είναι το Εσωτερικών, το δεύτερο το Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το τρίτο υπερ-υπουργείο είναι το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το τέταρτο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπουργός Οικονομικών θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Βαρουφάκης, τη στιγμή που ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με συντονιστική ευθύνη για την οικονομική πολιτική.

Επικεφαλής στο υπερ-υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ το υπερ-χαρτοφυλάκιο Εσωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο χαρτοφυλάκιο Παιδείας – Πολιτισμού θα είναι επικεφαλής ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο Εργασίας θα ορισθεί ο Δημήτρης Στρατούλης, το χαρτοφυλάκιο Υγείας φαίνεται να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναλαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πάρει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ενώ τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ορισθούν υφυπουργοί.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης.

 

Πηγή: thepaper.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το