Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος
Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος
27.01.2015 | 09:01

Σήμερα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η ανακοίνωση και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος, με μοναδική ενδεχόμενη αιτία καθυστέρησης το χρόνο που χρειάζεται για την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα αφορούν στην αναδιάρθρωση των υπουργείων.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί τέσσερα υπερ-υπουργεία, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το πρώτο είναι το Εσωτερικών, το δεύτερο το Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το τρίτο υπερ-υπουργείο είναι το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το τέταρτο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Υπουργός Οικονομικών θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Βαρουφάκης, τη στιγμή που ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με συντονιστική ευθύνη για την οικονομική πολιτική.

Επικεφαλής στο υπερ-υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ το υπερ-χαρτοφυλάκιο Εσωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο χαρτοφυλάκιο Παιδείας – Πολιτισμού θα είναι επικεφαλής ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο Εργασίας θα ορισθεί ο Δημήτρης Στρατούλης, το χαρτοφυλάκιο Υγείας φαίνεται να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναλαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πάρει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ενώ τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ορισθούν υφυπουργοί.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης.

 

Πηγή: thepaper.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018