Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πατέρας ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό

banner roots

Πατέρας ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό
17.03.2015 | 18:43

Πατέρας ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Νοσηλευόμενη με κακώσεις στο κεφάλι κατέληξε ειδικευόμενη γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μετά από επίθεση που δέχτηκε από πατέρα ασθενούς, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την αναμονή της κόρης του, προκειμένου να εξεταστεί.

Μετά το περιστατικό η γιατρός κατέθεσε μήνυση στον άνδρα που τη χτύπησε.

Το περιστατικό καταδικάζουν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενώ σε συνάντηση που είχαν οι γιατροί με τη διοίκηση πήραν τη διαβεβαίωση πως η γιατρός θα στηριχθεί νομικά.

Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης το βράδυ της Παρασκευής στον προθάλαμο του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Πατέρας προσήλθε με την 27χρονη κόρη του με την τελευταία να βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση. Ο πατέρας ενημέρωσε την ειδικευόμενη γιατρό που είχε βάρδια εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γιατρός του απάντησε πως θα δει άμεσα την ασθενή και του ζήτησε να κάνει λίγα λεπτά υπομονή, διότι έπρεπε να πάει στην τουαλέτα. Επιστρέφοντας η γιατρός αντίκρισε τον πατέρα να είναι οργισμένος και σύντομα άρχισε να καταφέρεται λεκτικά εναντίον της.

Στο κεφάλι με το τηλέφωνο!

Η γιατρός προσπάθησε με το τηλέφωνό της να καλέσει την αστυνομία και τότε ο άντρας την κυνήγησε και τη χτύπησε με συσκευή τηλεφώνου στο κεφάλι.

Ο υπάλληλος ασφαλείας του νοσοκομείου, συμφώνα επίσης με πληροφορίες, αντιλήφθηκε το συμβάν, αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον μαινόμενο άντρα.

Πάντως υπάλληλοι του νοσοκομείου κάλεσαν την αστυνομία.
Η ειδικευόμενη γιατρός εισήχθη αμέσως για νοσηλεία με κακώσεις στο κεφάλι. Ανήκει στην Παθολογική κλινική και συνάδελφοί της ανέφεραν πως είναι συνεπέστατη και πάντοτε ευγενική με τον κόσμο χωρίς ποτέ να έχει προκαλέσει κάποιο ζήτημα.

Μάλιστα πολλοί απόρησαν για το περιστατικό, αφού ακόμα και στις ώρες που το Τμήμα Επειγόντων έχει πολλά περιστατικά ο χρόνος εξυπηρέτησης σπάνια είναι μεγαλύτερος από τη μισή ώρα.

Αντιδράσεις...
Στο πλευρό της ειδικευόμενης γιατρού δήλωσαν πως είναι από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοί της γιατροί, το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και η διοίκηση του «Βοστανείου». Μάλιστα σε συνάντηση που είχαν μετά το περιστατικό εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών με το Διοικητή Βασίλη Μουζάλα, έλαβαν τη διαβεβαίωση πως το νοσοκομείο θα στηρίξει και νομικά, αν χρειαστεί, τη γιατρό καταδικάζοντας το περιστατικό.

«Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται μια τέτοια πράξη, την οποία καταδικάζουμε και ζητούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατεύονται οι γιατροί την ώρα της δουλειάς τους» δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου Χαράλαμπος Ανιτσάκης, επισημαίνοντας: «είναι γεγονός πως στα επείγοντα περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα προσέρχονται αρκετά περιστατικά και υπάρχει μεγάλη πίεση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει σημειωθεί ταλαιπωρία στον κόσμο, αφού η αναμονή δεν υπερβαίνει τη μισή ώρα και αυτό μόνο όταν έχει πολύ κίνηση».

Το περιστατικό καταδίκασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Φώντας Αυγερινός, ο οποίος τόνισε: «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμη και αν αναγνωρίσουμε πως οφείλονται στην αγωνία των συγγενών για τα δικά τους πρόσωπα.

Το προσωπικό του νοσοκομείου κάνει ό,τι μπορεί για να εξυπηρετεί τους ασθενείς με ευθύνη και χωρίς να ταλαιπωρούνται. Δυστυχώς δε φταίμε εμείς για τις όποιες ελλείψεις ή αδυναμίες και δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές».

Ας σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό η 27χρονη ασθενής, αφού εξετάστηκε έλαβε φαρμακευτική αγωγή και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

 

Πηγή: emprosnet.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το