Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Την ενοχή Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας

banner roots

Την ενοχή Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας
18.03.2015 | 08:57

Την ενοχή Παπακωνσταντίνου πρότεινε η εισαγγελέας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα με τα οποία βαρύνεται σε βαθμό κακουργήματος, πρότεινε κατά τη χθεσινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Κατά τη χθεσίνη 11η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι ο μόνος που είχε συμφέρον να διαγράψει τα αρχεία ήταν ο κύριος κατηγορούμενος, είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το δικό του όνομα στην πολιτική και να μη φανεί ότι τρεις συγγενείς του ελέγχονται για φοροδιαφυγή.

Ακόμη, η εισαγγελέας της έδρας, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι ο κ. Παπακωσταντίνου παίρνει με λαχτάρα τη λίστα και μετά ενώ την παραλαμβάνει δεν γίνεται τίποτα.

«Υποστηρίζει ότι ήταν απόρρητη, ότι θα διέρρεαν τα στοιχεία της στο ΣΔΟΕ, ότι θα είμαστε έκθετοι στη γαλλική κυβέρνηση. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρταίας. Τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε, όπως δεν συνέβη. Οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να μας ξαναστείλουν τη λίστα όπως και μας την ξανάστειλαν.

Όλα ήταν προφάσεις από την πλευρά του κατηγορουμένου, καταρρέει κάθε επιχείρημα του κατηγορούμενου.

Αόριστα κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Διώτη, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τις πραγματογνωμοσύνες των ειδικών. Παρ΄ ολα αυτά δεν θυμάται τίποτα» ανέφερε η εισαγγελέας και τόνισε πως «ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του».

Ακόμη, η εισαγγελέας τόνισε ότι «ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί, αλλά και η στάση του με απογοήτευσε, γιατί ήταν ένας άνδρας με προσόντα, με μια αξιοπρεπή οικογένεια και έπρεπε να είναι ειλικρινής» και προσέθεσε ότι η Δικαιοσύνη δεν εξοντώνει αλλά προσπαθεί με γνώμονα την επιείκεια να δείχνει όλη τη μεγαλοσύνη που πρέπει.

«Εδώ φάνηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε την αρχή της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. Παρέβη τα καθήκοντα του» σημείωσε.

Κλείνοντας την αγόρευσή της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τα δύο εγκλήματα που κατηγορείται.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τα κακουργήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι: 1) της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και 2) της απόπειρας απιστίας.

Το Ειδικό Δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για αύριο το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Π. Τσιμπούκης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το