Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γ. Σακελλαρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά

banner roots

Γ. Σακελλαρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά
06.04.2015 | 20:08

Γ. Σακελλαρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, εντείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί για το θέμα, λίγες ημέρες μετά την κατηγορηματική δέσμευση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν ψηφίζει τέτοιο μέτρο. 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στις προτάσεις που έστειλε η Αθήνα. Ωστόσο, προφανώς λόγω των πιέσεων των δανειστών, δεν το απορρίπτει. 

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», είπε και πρόσθεσε, όμως, πως «η συζήτηση είναι ανοικτή - αυτό που έχει πει, δηλαδή και η κυρία Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη συνάντηση.

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με ανθρώπους από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα και από τη στιγμή που επισκεπτόταν την Ουάσινγκτον ζητήθηκε από τη δική μας την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση και με την κ. Λαγκάρντ. Από τη στιγμή που η κ. Λαγκάρντ ήταν εύκαιρη και υπήρχε κενό στο πρόγραμμα το δικό της θεωρήθηκε σκόπιμο και από τη δική της την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε και το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση ότι μεσούσης αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το καλύτερο δυνατό να γίνονται αρκετές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

 Στο ερώτημα αν τέθηκαν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα- συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το