Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χωρίς ΔΝΤ η τρόικα στην Αθήνα

the roots web banners 06

Χωρίς ΔΝΤ η τρόικα στην Αθήνα
24.07.2015 | 08:45

Χωρίς ΔΝΤ η τρόικα στην Αθήνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ανοικτό άφησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα την Παρασκευή ή το Σάββατο, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ντέλια Βελκουλέζου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση για την κατάρτιση του νέου προγράμματος των 82 -86 δισ. ευρώ.

Όπως διευκρίνισε, απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγγέλλονται "δύσκολες" και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια "συγκεκριμένη" δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, είπε ο Ράις.

"Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας", δήλωσε, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα "θα εξαρτηθεί" από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

Στην Αθήνα η τρόικα

Από την Παρασκευή θα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, ενώ από ελληνικής πλευράς στο επίπεδο της τεχνικής διαπραγμάτευσης θα ηγείται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών και παράλληλα επισήμαναν ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων προαπαιτούμενων μέτρων, πέραν αυτών που ήδη ψηφίστηκαν στις δύο συνεδριάσεις της Βουλής, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιέσεις περί του αντιθέτου από ορισμένους από τους δανειστές.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση τόσο για το τριετές Μνημόνιο (MOU) όσο και για τη νέα δανειακή σύμβαση πριν από τις 20 Αυγούστου, οπότε και πρέπει να αποπληρωθεί «ακούρευτο» ομόλογο στην ΕΚΤ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι με βάση τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, στόχος είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και μέσω της διαπραγμάτευσης θα οριοθετηθούν οι ανά έτος στόχοι.

Σημειώνεται ότι, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία επαναλειτουργίας του Χρηματιστηρίου, ανέφεραν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel