Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στουρνάρας: Οι βουλευτές με πιέζουν να μην καταργήσω τις ΔΟΥ

afoi poriazi

Στουρνάρας: Οι βουλευτές με πιέζουν να μην καταργήσω τις ΔΟΥ
11.01.2013 | 12:52

Στουρνάρας: Οι βουλευτές με πιέζουν να μην καταργήσω τις ΔΟΥ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Για τα ενθαρρυντικά σημάδια προσαρμογής που αρχίζει να δείχνει η ελληνική οικονομία μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια αναφορά που προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε πως συναντά αντιστάσεις στην αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως η προσαρμογή των δημοσιονομικών μεγεθών είναι άνευ προηγουμένου για χώρα εν καιρώ ειρήνης. «Δεν αποκλείεται ο ετήσιος στόχος για πρωτογενές έλλειμμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2012, όχι μόνο να επιτευχθεί, αλλά το έλλειμμα να διαμορφωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση φορέων του δημοσίου και τη συγχώνευση ορισμένων τμημάτων ΔΟΥ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «υπάρχουν αντιστάσεις. Εχω πολλές πιέσεις από την κοινωνία, από βουλευτές, να μην προχωρήσω. Αυτό δείχνει πόσο οπισθοδρομικοί είμαστε ως κοινωνία».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση για επενδύσεις στο ακροατήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «θα προσελκύσει το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων ή ελληνογερμανικών κοινοπραξιών».

Σε ότι αφορά την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών προς τους ιδιώτες το πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018