Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λαγκάρντ: Το τελευταίο που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση

Apothiki Workshops Banner2 750

Λαγκάρντ: Το τελευταίο που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση
14.04.2016 | 20:04

Λαγκάρντ: Το τελευταίο που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, μιλώντας πριν από λίγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Επιπροσθέτως χαρακτήρισε μη διατηρήσιμο τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η ίδια απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μία ακόμη καθυστέρηση» και προσθέτοντας ότι σε αυτό συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα επισήμανε ότι η ίδια ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται «σταθερότητα, βιωσιμότητα και εθνική κυριαρχία» και πως γι' αυτό θα πρέπει να γίνουν ρεαλιστικές υποθέσεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη, το είδος των μέτρων. 

Ταυτοχρόνως για το χρέος απαιτείται μία λύση η οποία θα αφορά τόσο στις λήξεις των ομολόγων, αλλά και στο ύψος των επιτοκίων. Επανέλαβε δε τη γνωστή θέση του ΔΝΤ περί της ανάγκης ύπαρξης δύο πυλώνων, στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό πρόγραμμα, ήτοι τις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση του χρέους. Προσέθεσε, όμως, ότι απαιτούνται και «ρεαλιστικές προσεγγίσεις».

Διαβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ κάνει ότι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση αυτή, καταβάλλοντας μάλιστα κοπιώδη προσπάθεια.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel