Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Κατσικοπόλεμος» στο Αιγαίο

afoi poriazi

charitakis banner new

«Κατσικοπόλεμος» στο Αιγαίο
01.02.2013 | 12:41

«Κατσικοπόλεμος» στο Αιγαίο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

 Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σκοπέλου πλέει στα νερά του κόλπου «Πλανήτης» στη νήσο Κυρά Παναγιά, που βρίσκεται στον πυρήνα του προστατευόμενου Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων.

Ενστολος λιμενικός σε υπηρεσία στέκεται όρθιος στην πλώρη του σκάφους και σηκώνει το υπηρεσιακό του όπλο, τύπου FAL, πυροβολώντας έξι φορές προς τη μία πλαγιά του νησιού. Κατσίκια που βοσκούν σ' αυτό, τρέχουν αλλόφρονα να σωθούν, με τις σφαίρες να σκάζουν δίπλα τους.

Συνάδελφοί του, λιμενικοί, που επιβαίνουν στο σκάφος, αρχίζουν να τον περιπαίζουν για την αστοχία του, ενώ του δίνουν κι άλλες σφαίρες για να συνεχίσει τη... σκοποβολή.

  • «Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις», του λέει ένας.
  • «Δεν το 'δες το γ....ο πού πάει;», δικαιολογείται ο σκοπευτής.
  • «Ελα, έλα, έλα», τον προτρέπουν να συνεχίσει.
  • «Δεν έχει άλλες, ρε. Εξι σφαίρες είχε μέσα», απαντά εκείνος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
  • «Μήτσο, φέρε κι άλλες. Κάτω, κάτω, είναι ανοιχτά».
  • «Πουλάκι μου, όχι τις πέτρες, τα κατσίκια», ακούγεται να του λέει κοροϊδευτικά μια γυναικεία φωνή.
  • «Είναι στραβό το όπλο, μπορείς να το καταλάβεις αυτό το όπλο;», ξαναδικαιολογείται εκείνος.

Το βίντεο, με την επωνυμία «Κατσικοπόλεμος 2» διαρκεί 1 λεπτό και 9 δευτερόλεπτα και «ανέβηκε» πριν από λίγες μέρες στο Youtube, προκαλώντας?θαλασσοταραχή στο Λιμενικό Σώμα.

Ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στον Βόλο, πλοίαρχος, Θ. Κλιάρης, διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στο υπουργείο και στο Ναυτοδικείο.Αξιωματικοί του Λιμενικού που μελέτησαν το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά και ένα δεύτερο που δείχνει τέσσερα άτομα στο εσωτερικό του σκάφους, εκτιμούν πως το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2010, ενώ το περιπολικό και το προσωπικό ανήκει στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου.

Προσβολή
Αρμόδιες πηγές έλεγαν στο «Εθνος» ότι θα ερευνηθεί σε βάθος, καθώς πέρα από το παράνομο της πράξης η εικόνα προσβάλλει το Σώμα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης και του προσωπικού. «Φαίνονται σαν χαζά παιδιά που παίζουν μεταξύ τους ένα παιχνίδι το οποίο δεν τιμά το Λιμενικό Σώμα. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα Σώμα αξιόμαχο, τιμημένο, και έχουμε άριστη συνεργασία. Το παράδειγμα που έδωσαν αυτά τα παιδιά είναι κακό. Φανταστείτε έναν αστυνομικό να πυροβολεί αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής του ΑΠΘ, Στ.Παρασκευόπουλος.

«Το βίντεο προκαλεί θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Π. Βαφίνης. «Δεν αφορά τον τοπικό λιμενικό σταθμό, αφού δεν αναγνωρίζουμε τα πρόσωπα, ενώ η Αλόννησος δεν έχει περιπολικό», πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018