Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο
Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο
02.03.2013 | 00:44

Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ολική επαναφορά για το Κατάρ που μετά την επαναδιεκδίκηση του Ελληνικού σειρά έχει η νησίδα Οξυά, η οποία πέρασε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας.

Η νησίδα της Οξιάς του συμπλέγματος Εχινάδων στο Ιόνιο, ανοικτά του Αστακού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Εμίρη του Κατάρ, αλλά τα σχέδια είχαν ναυαγήσει με καυστικές δηλώσεις από τον τελευταίο πως: ''Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές''.

Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αραβική χώρα το κλίμα αναθερμάνθηκε και ο εμίρης αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα, αγοράζοντας την Οξιά.

Με την κίνηση αυτή ξεπεράστηκαν τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όσο και η άσχημη εντύπωση που είχαν προκαλέσει τα σχόλιά του Αλ Θανί, μέσω του εκπροσώπου του.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Ιθάκης, καθώς υπάγεται διοικητικά στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι υπογραφές για να περάσει και επίσημα η νησίδα στην ιδιοκτησία του Κατάρ.

Το τίμημα παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο.

Η Οξιά η οποία είναι εκτάσεως 4,2 τ.χλμ. θα αξιοποιηθεί τουριστικά από το Κατάρ.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018