Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Ουγγαρία

banner roots

Επιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Ουγγαρία
16.03.2013 | 13:46

Επιστρέφουν στη Λάρισα οι μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω χιονοθύελλας στην Ουγγαρία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τον δρόμο της επιστροφής στη Λάρισα έχουν πάρει οι Έλληνες μαθητές από το Γ΄Λύκειο Αμπελώνα, που είχαν εγκλωβιστεί την Παρασκευή, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, κοντά στην πόλη Gyor, στο πούλμαν που τους μετέφερε από τη Βιέννη στη Βουδαπέστη.

Οι μαθητές πραγματοποιούσαν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Αυστρία και την Ουγγαρία, όταν μεταξύ των δύο χωρών συνάντησαν χιονοθύελλα και το λεωφορείο που τους μετέφερε, εγκλωβίσθηκε στον αυτοκινητόδρομο μαζί με άλλα οχήματα.

 Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τόσο με τον λυκειάρχη - συνοδό των παιδιών και με τους γονείς τους στην Ελλάδα, όσο και με τον Ούγγρο ομόλογό του, ζητώντας τη συνδρομή των τοπικών Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το λεωφορείο και οι μαθητές να μεταφερθούν σε ασφαλές κατάλυμα.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Έλληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι. Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Οι μαθητές επιστρέφουν σήμερα οδικώς στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, άλλοι δύο Έλληνες, φοιτητές τουρίστες, είχαν εγκλωβιστεί από τη χιονοθύελλα λίγο νωρίτερα σε λεωφορείο μεταξύ Μπρατισλάβας και Βουδαπέστης. Και εκεί οργανώθηκε αντίστοιχη αποστολή, ώστε να μεταφερθούν ασφαλώς στον προορισμό τους.

 Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το