Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νόμιμη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική
Νόμιμη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική
22.03.2013 | 15:28

Νόμιμη η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Απολύτως νόμιμη, πληρούσα τους περιβαλλοντικούς όρους κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή , με σημείο αιχμής τη λειτουργία των μεταλλείων, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση που είχαν καταθέσει οκτώ σύλλογοι της Χαλκιδικής , κρίνοντας ότι τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των μεταλλείων δεν κρίνονται σημαντικές. Περαιτέρω όμως σημειώνεται στην απόφαση (110/2013). Οι δραστηριότητες των μεταλλείων βρίσκονται εκτός ζωνών Natuta.

Το σκεπτικό των δικαστών του Ε’ τμήματος αναφέρεται ότι οι μεταλλευτικές και μεταλλουργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός προστατευομένων τόπων του δικτύου Natura, εκτός από μία έκταση περίπου 2,4 στρεμμάτων στην περιοχή Ολυμπιάδα όπου προβλέπεται προσωρινή απόθεση των τελμάτων, η οποία θα αποκατασταθεί κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του όλου έργου.

Μάλιστα η περιοχή αυτή στην περιβαλλοντική μελέτη περιγράφεται ως «άγονη». Στην απόφαση επισημαίνεται ότι έχει γίνει εκτίμηση των επιπτώσεων του επίμαχου έργου και με βάση αυτή δεν αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις ενώ δεν θα υπάρξει καμία επέμβαση στον «οικότοπο 9180»


Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018