Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χωρίς ιατρική περίθαλψη η Πάτμος | Μεσίστιες οι σημαίες την 25η Μαρτίου

banner roots

Χωρίς ιατρική περίθαλψη η Πάτμος | Μεσίστιες οι σημαίες την 25η Μαρτίου
22.03.2013 | 20:56

Χωρίς ιατρική περίθαλψη η Πάτμος | Μεσίστιες οι σημαίες την 25η Μαρτίου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Πάτμου προκαλεί το γεγονός ότι το νησί έμεινε χωρίς ιατρική περίθαλψη μετά και την παραίτηση του μοναδικού αγροτικού γιατρού του νησιού. Όπως λένε οι ίδιοι «το νησί έχει μείνει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού», καθώς η τελευταία αγροτική γιατρός δεν άντεξε τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας και τις συνεχείς εφημερίες, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια επείγουσας λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και, αντιθέτως, να κυματίζουν οι σημαίες μεσίστιες σε όλο το νησί. Παράλληλα ο Δήμος Πάτμου εξέδωσε ψήφισμα, απευθύνοντας έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ιατρικό δυναμικό.

Ιατρικός σύλλογος: Να μην κοστίσει η ολιγωρία σε ανθρώπινες ζωές

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών περισσότεροι από 3.500 κάτοικοι της Πάτμου έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, εξαιτίας των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών.

Εκφράζει, δε, την αγανάκτησή του για την τραγική εγκατάλειψη της Πάτμου, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση και καλεί το υπουργείο Υγείας και τις Εισαγγελικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους «πριν η ολιγωρία κοστίσει μαζικά σε ανθρώπινες ζωές».

 

Πηγή: inews.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel