Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρόδος: Στο παραπέντε μετέφερε τους λογαριασμούς ο Δήμος
Ρόδος: Στο παραπέντε μετέφερε τους λογαριασμούς ο Δήμος
24.03.2013 | 03:45

Ρόδος: Στο παραπέντε μετέφερε τους λογαριασμούς ο Δήμος

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο …παρά πέντε των δραματικών γεγονότων στην Κύπρο, ο Δήμος της Ρόδου, μετέφερε τον κεντρικό λογαριασμό της μισθοδοσίας του από την τράπεζα Marfin στη Συνεταιριστική Δωδεκανήσου καθώς πριν από δύο εβδομάδες της απέστειλε εξώδικο, αποσύροντας, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών που είχε εκεί, λόγω «προβληματικής συνεννόησης» και, έτσι, εκτός από κάποια ανησυχία που δημιουργήθηκε χθες για περίπου εκατό υπαλλήλους αορίστου χρόνου, επικρατεί ανακούφιση καθώς θεωρείται ότι γλίτωσε «περιπέτειες»!

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ανησυχία επικράτησε από το πρωί χθες, στις τάξεις των υπαλλήλων αορίστου χρόνου καθώς, ναι μεν, ο Δήμος έχει μεταφέρει τη μισθοδοσία των 1300 υπαλλήλων του από τη Marfin, ωστόσο 600 περίπου υπάλληλοι εξακολουθούν και έχουν εκεί τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στους οποίους μπαίνει η μισθοδοσία τους.

Χθες, λοιπόν, 22 του μηνός, κανονικά ο Δήμος πληρώνει τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και η προκαταβολή αφορά περίπου 400 άτομα.

Για τους 300 από αυτούς, οι οποίοι διατηρούν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους σε άλλες τράπεζες πλην της Marfin, αυτή έγινε κανονικά.

Για τα εκατό άτομα, όμως, που εξακολουθούσαν να έχουν το λογαριασμό τους εκεί, υπήρξε ανησυχία καθώς μέχρι αργά το μεσημέρι δεν μπορούσαν να πάρουν χρήματα. Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας των γεγονότων στην Κύπρο που αφορούν και τη Λαϊκή τράπεζα, η τράπεζα δεν εργάστηκε και δεν μπορούσε να κάνει τη μεταφορά των ποσών στους λογαριασμούς τους.

Το σύστημα της μισθοδοσίας λειτουργεί ως εξής:

Η ΕΑΠ (σ.σ. Ενιαία Αρχή Πληρωμών), στέλνει τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα, το ΔΙΑΣ, το σύστημα τα κατανείμει στις τράπεζες, και στη Marfin που είναι μεταξύ των τραπεζών. Όμως, επειδή η τράπεζα χθες δεν εκτελούσε εργασίες δεν μπορούσε να πάρει έγκαιρα τα χρήματα από το διατραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, αργά το μεσημέρι χθες, οι υπάλληλοι άρχισαν «να βλέπουν» τα χρήματα στους λογαριασμούς τους-αφού προφανώς άρχισε να διευθετείται η κατάσταση στην Ελλάδα-και, έτσι, καθησυχάστηκαν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους μονίμους υπαλλήλους του Δήμου της Ρόδου που οι λογαριασμοί μισθοδοσίας τους παρέμειναν στη Marfin, δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα χθες αφού αυτοί πληρώνονται στις 27 του μηνός και χθες οι αρμόδιοι υπολόγιζαν ότι μέχρι τότε θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Χθες, πάντως, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου της Ρόδου κ. Φώτης Μπακίρης, ζήτησε και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Τσουκαλά, μεταφέροντας την ανησυχία που επικρατούσε σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

 

Πηγή: rodiaki.gr / Kυριακή Πετρίδου

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018