Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ, ενώ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από απόψε το βράδυ.
Χθες σημειώθηκαν μεγάλα προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές 15 χλμ. και επιβαίνοντες οχημάτων να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους έως και για οκτώ ώρες.
Και ενώ σήμερα η κίνηση στη εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, παρότι αυξημένη, διεξάγεται κανονικά, τα προβλήματα επιμένουν, σε άλλες περιοχές.
Γενικά, η κυκλοφορία σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας, διεξάγεται κανονικά, σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, όμως, στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και του Δομοκού έχει ξεκινήσει νέος αγώνας για να ανοίξει το δίκτυο και εσωτερικά, καθώς ορισμένα από αυτά ήταν απροσπέλαστα!
Ιδιαίτερη κίνηση παρουσιάζει και το κομμάτι του Ε65 που δόθηκε από χθες στην κυκλοφορία από Ξυνιάδα για Καρδίτσα και Τρίκαλα. Οι οδηγοί απολαμβάνουν προς το παρόν χωρίς διόδια τα 78,6 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου.
Χωρίς ρεύμα τα Καλάβρυτα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο από και προς τα Καλάβρυτα, λόγω του χιονιού και του παγετού, όπως και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξ αιτίας της πτώσης στύλων της ΔΕΗ από το βάρος του χιονιού.
Όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, «υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, τόσο σε κοινότητες, όσο και μέσα στην πόλη των Καλαβρύτων, προσθέτοντας ότι «σε επικοινωνία που είχα με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, μου είπαν ότι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «διανοίγονται όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες και μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε αποκαταστήσει την κυκλοφορία», συμπληρώνοντας ότι «μας ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, αφού έχει σταματήσει η χιονόπτωση».

Στην συνέχεια, όπως είπε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «θα μπούμε μέσα στις κοινότητες ώστε να βοηθήσουμε τους δήμους στον καθαρισμό των δρόμων».

Στο μεταξύ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Πάτρα και την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να απεγκλωβίσουν εξαμελή οικογένεια που βρίσκεται αποκλεισμένη, λόγω του χιονιού, μέσα στο σπίτι της, στην περιοχή Τσαπουρνιά, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Ειδικότερα, έχουν ξεκινήσει ένα ερπυστιοφόρο όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα και πυροσβεστικά οχήματα από την Χαλανδρίτσα, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο, να φθάσουν το σπίτι και να παραλάβουν τα μέλη της οικογένειας.

Φωτό: kalavrytanews.gr
Αποκλεισμένα χωριά στην ορεινή Ναυπακτία
Την ίδια ώρα, πέντε κοινότητες στην ορεινή Ναυπακτία εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες, λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ άλλες τρεις κοινότητες παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, αποκλεισμένες παραμένουν οι κοινότητες Μανδρινή, Λεύκα, Γραμμένη Οξυά, Κυδωνιά και Καλλονή, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι τα εκχιονιστικά μηχανήματα θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν το δρόμο.
Πάντως, όπως τόνισε ο δήμαρχος περισσότερα από 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επιχειρούν συνεχώς στο οδικό δίκτυο, διότι υπάρχει πολύς πάγος.
Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση, ο δήμαρχος είπε ότι παραμένουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες Αγία Τριάς, Κεντρική και Κοκκινοχώρι, σημειώνοντας ότι «έπειτα από επικοινωνία που είχα με την ΔΕΗ, γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το βράδυ να έχει επανέλθει το ρεύμα.»
Κλειστοί δρόμοι στην Αττική
Κλειστή παραμένει, λόγω χιονιού, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, η περιφερειακή οδός Ποεντέλης- Νέας Μάκρης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου, καθώς και η λεωφόρος Διονύσου από το γήπεδο Διονύσου μέχρι τον Άγιο Πέτρο και η περιφερειακή Πεντέλης- Μάκρης από την Ανατολή έως τον Διόνυσο.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων
Η τροχαία εξέωσε σήμερα (τελευταία ενημέρωση 9 το πρωί) ενημερωτικό σημείωμα με τις διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετού, βροχοπτώσεων και συσσώρευσης υδάτων.
Πηγή: iefimerida.gr





























