Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
13.04.2013 | 12:25

Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Το αρχικό ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, «εκφράστηκε η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρουμε το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη διαδικασία διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Είναι μια διαδικασία για την οποία έχουμε προκαταρκτικό ενδιαφέρον». Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας πως είναι «πολύ νωρίς να αναφερθούμε σ' αυτή τη διαδικασία. Να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός πρώτα και μετά θα δούμε το ενδιαφέρον μας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης επί του θέματος επεσήμανε πως έγινε μια πρώτη συζήτηση με τη ρωσική πλευρά. Αυτή την περίοδο κάνουμε μια συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για μια προκαταρκτική διαδικασία αφού ο διαγωνισμός είναι τον Ιούνιο.

Τέλος, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν, πρώτον, να διευρυνθεί ο αριθμός των διμερών αδειών των επαγγελματιών αυτοκινητιστών από 1.000 σε 3.500 και δεύτερον να συσταθεί μια κοινή ομάδα εργασίας για τη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δυο χωρών, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη μια χώρα στην άλλη.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018