Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πέρασαν ρύθμιση που νομιμοποιεί το φακελάκι
afoi poriazi
Πέρασαν ρύθμιση που νομιμοποιεί το φακελάκι
15.04.2013 | 14:44

Πέρασαν ρύθμιση που νομιμοποιεί το φακελάκι

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Αντιδράσεις δημιουργεί ρύθμιση που πέρασε στη βουλή και, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, νομιμοποιεί το φακελάκι. Η ρύθμιση που ψηφίστηκε στις 6 Μαρτίου, ήρθε στη βουλή μετά από πρόταση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση και αναφέρει ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

Ο κ. Πανούσης αναφέρει ότι η δική του πρόταση προέβλεπε ότι δεν θα συμπεριλαμβανόταν η ανταμοιβή σε χρηματική αξία. Συγκεκριμένα η πρόταση ανέφερε ότι "δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή 'χωρίς χρηματική αξία' προς έκφραση ευγνωμοσύνης".

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, στόχος ήταν κρατικοί λειτουργοί να μην διωχθούν ως επίορκοι, μεσούσης της συζητησης για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, για μια απλή κίνηση ευγνωμοσύνης, όπως για παράδειγμα μια πρόσκληση σε γεύμα από ασθενή σε γιατρό.

"Με το μνημόνιο -σημειώνει ο κ. Πανούσης- μπαίνει σε αργία οποιοσδήποτε σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, απλή πειθαρχική δίωξη, δηλαδή μια καταγγελία. Έχουμε από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους σχετικές αναφορές. Κινδυνεύουν δηλαδή όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να βρεθούν σε αργία απλώς γιατί κάποιος τους κατήγγειλε για κάτι".

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, πάντως, διαφωνεί με την απάλειψη της αναφοράς σε χρηματική αξία και δηλώνει ότι έχει ήδη ζητήσει να αποσυρθεί η διάταξη ή να αποκατασταθεί. "Πριν μία εβδομάδα -αναφέρει- έκανα έγγαφο στον υπουργό, πρωτοκολλημένο κανονικά ως βουλευτής, και του ζήτησα ή να την αποσύρει με το επόμενο νομοσχέδιο ή να προσθέσει το 'χωρίς χρηματική αξία' ". Στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο", μίλησε για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος δικαιολόγησε την απάλειψη της αναφοράς ως εξής: "Θα μπορούσα να αισθανθώ την ανάγκη να στείλω κάτι στον γιατρό μου, θα μπορούσα, λέω, δεν είπα ότι το έκανα, και αυτό έχει χρηματική αξία. Συνεπώς τι λένε; Θα στείλεις ένα δώρο από ευγνωμοσύνη αλλά χωρίς χρηματική αξία. Παρακαλώ να μου απαντήσετε: Υπάρχει δώρο χωρίς να έχει χρηματική αξία;".

Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018