Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πόσο εργάζονται και πόσα παίρνουν οι καθηγητές;
afoi poriazi
Πόσο εργάζονται και πόσα παίρνουν οι καθηγητές;
15.05.2013 | 12:47

Πόσο εργάζονται και πόσα παίρνουν οι καθηγητές;

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βήμα που είχε δημοσιεύσει την έρευνα, ο χρόνος διδασκαλίας στα γυμνάσια ήταν 415 ώρες κατ' έτος, τη στιγμή που ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 700 ώρες.

Η ίδια εικόνα υπήρχε και στα λύκεια.

Αναλυτικά, οι έλληνες καθηγητές εργάζονταν 31 εβδομάδες κατ' έτος, ενώ οι συνάδελφοί τους στις χώρες του ΟΟΣΑ εργάζονταν 38 εβδομάδες κατ' έτος.

Όσον αφορά τις αμοιβές των εκπαιδευτικών, το 2010 οι καθηγητές λυκείων με 15ετή υπηρεσία έπαιρναν κατά μέσο 32.287 δολάρια - προσαρμοσμένα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης - ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ ήταν 41.182 δολάρια.

Πίνακας με τις ώρες διδασκαλίαςΑξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν πέσει κατακόρυφα λόγων των μνημονιακών περικοπών που φτάνουν ως το 44,5%, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Μάλιστα ο νεοδιοριζόμενος καθηγητής παίρνει 630 ευρώ "καθαρά" μηνιαίως.

Όσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας, αυτές δεν είχαν αλλάξει μέχρι την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να τις αυξήσει κατά δύο ανά εβδομάδα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος της δουλειάς "βγαίνει" με αναπληρωτές, των οποίων οι θέσεις εργασίας είναι επισφαλείς.

Πίνακας με τις αμοιβές των καθηγητών

 

 

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018