Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ενδεχόμενο μεταφοράς στη Ρωσία για τον 12χρονο

the roots web banners 06

Ενδεχόμενο μεταφοράς στη Ρωσία για τον 12χρονο
16.05.2013 | 15:23

Ενδεχόμενο μεταφοράς στη Ρωσία για τον 12χρονο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στη Ρωσία, εάν κριθεί απαραίτητο, ο 12χρονος τραυματίας εξετάζει το Ρωσικό υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Τατιάνας Γιάκοβλεβα.

Όπως επισημαίνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, «η απόφαση για τη μεταφορά του τραυματισμένου παιδιού από την Αθήνα στη Μόσχα, με ειδική πτήση του υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, θα ληφθεί κατά σύσταση των Ελλήνων γιατρών και τη συμφωνία των συγγενών του αγοριού».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, που ενημερώνει για το περιστατικό και τις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι το προξενικό τμήμα της πρεσβείας τής Ρωσίας στην Αθήνα βρίσκεται σε επαφή με τη μητέρα τού παιδιού και τους θεράποντες ιατρούς του, καθώς και με τον τουριστικό πράκτορα και ασφαλιστικές εταιρείες. «Μελετάται το ζήτημα της μεταφοράς του αγοριού στη Μόσχα μέσω του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών αφού ληφθεί η απαραίτητη ιατρική διάγνωση. Εξετάζεται επίσης το ζήτημα προσφυγής σε τοπικό δικηγόρο, ο οποίος θα μπορούσε να προβεί σε ανεξάρτητη εκτίμηση των αστικών πλευρών της υπόθεσης αυτής, ενώ το προξενικό τμήμα αναμένει επίσημη απάντηση στο αίτημά του για την περιγραφή των συνθηκών της επίθεσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το Ρωσικό υπουργείο επισημαίνει επίσης ότι στη μητέρα του τραυματία Ονίσενκο έχει παραχωρηθεί δωρεάν φιλοξενία σε ξενοδοχείο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς και ότι της παρέχεται ιατρική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και από ψυχολόγο.

Χαρακτηριστικό των συγκρατημένων τόνων, που τηρούν τόσο οι Ρώσοι αξιωματούχοι, όσο και τα ρωσικά ΜΜΕ κατά την κάλυψη του περιστατικού, είναι και το γεγονός ότι ουδείς Ρώσος δημοσιογράφος δεν υπέβαλε σχετική ερώτηση σε αξιωματούχους της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, οι οποίοι παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του 1ου Workshop για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό που διοργανώθηκε στη Μόσχα.

Στο φόρουμ αυτό συμμετείχε και ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Οργανισμού Rostourism Γεβγκένι Πισαρέφσκι, ο οποίος, όπως και οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής οποιεσδήποτε δηλώσεις για τον τραυματισμό του μικρού Ρώσου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel