Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Να μην γίνει το Gay Pride Θεσσαλονίκης ζητά ο Ανθιμος

banner roots

Να μην γίνει το Gay Pride Θεσσαλονίκης ζητά ο Ανθιμος
31.05.2013 | 13:44

Να μην γίνει το Gay Pride Θεσσαλονίκης ζητά ο Ανθιμος

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Αντίθετος με το προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιουνίου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Gay Pride) στην Θεσσαλονίκη δηλώνει με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να κρατήσουν μακριά τα παιδιά τους από την εκδήλωση.



Ο κ. Ανθιμος ζητά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτού του «καρναβαλιού», όπως χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.

Ο μητροπολίτης καλεί τους γονείς να κρατήσουν μακριά τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από αυτές τις «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις».

Παράλληλα, συνιστά στους Θεσσαλονικείς να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας και συγκρούσεων εντός της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αντιδράσουν δηλώνοντας μόνο την κάθετη αντίρρησή τους για το γεγονός.

Τέλος, υπενθυμίζει πως πρόσφατα αντιπροσωπεία πολιτών του παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων που αντιδρούν στην παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη τους.

Φέτος, πραγματοποιείται το 2ο Φεστιβάλ Gay Pride Θεσσαλονίκης, στις 14 και 15 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημαι: «Ελεύθερα πνεύματα, ελεύθερα σώματα». Πέρυσι, είχαν γίνει για πρώτη φορά ανάλογες εκδηλώσεις και παρέλαση σε κεντρικά σημεία της πόλης, με ομιλητή τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το