Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μούιζνιεκς: Πλήγμα για τη δημοκρατία το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

banner roots

Μούιζνιεκς: Πλήγμα για τη δημοκρατία το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
13.06.2013 | 22:58

Μούιζνιεκς: Πλήγμα για τη δημοκρατία το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Σαμαρά στέλνει ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Νιλ Μούιζνιεκς, του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κάνει λόγο για «απερίσκεπτη ενέργεια» που μειώνει την πολυφωνία των ΜΜΕ και καταφέρει βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία. Καλεί επιπλέον τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση.

Ολόκληρη η δήλωση Μούιζνιεκς στο Associated Press 

«Η ξαφνική απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ είναι μια απερίσκεπτη ενέργεια. Με την εξάλειψη, έστω και προσωρινά του δημόσιου τομέα ενημέρωσης μειώνεται στην Ελλάδα η πολυφωνία των ΜΜΕ και περιορίζεται η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση. Αυτό καταφέρει ένα βαρύ πλήγμα σε έναν θεμελιώδη πυλώνα της δημοκρατίας».

«Η απόφαση στέλνει ένα ανατριχιαστικό μήνυμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυξάνει τις εντάσεις σε μια χώρα που ήδη πλήττεται από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση. Καλώ την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο που περιορίζει αδικαιολόγητα την ελευθερία των δημόσιων μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Νωρίτερα, σε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή παρέμβαση για το θέμα της ΕΡΤ προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Θέλω να επισημάνω ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σπάνια κρύβεται πίσω από την τρόικα. Παραδέχεται ανοιχτά ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι και δικά της μέτρα. Την ίδια ώρα υπάρχουν κυβερνήσεις που κλείνουν με δική τους απόφαση τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και λένε ότι ευθύνονται οι Βρυξέλλες. Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, χάνει τον σεβασμό των άλλων. Όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του, κερδίζει σεβασμό».

 

Πηγή:tvxs.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel