Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία | Τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας

banner roots

Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία | Τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας
16.07.2019 | 19:14

Ξεκίνησε η καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία | Τι σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την πλήρη καταγραφή των ελλείψεων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας αλλά και σε όλες τις δημόσιες Μονάδες αναμένεται να έχει σύντομα στα χέρια του ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ήδη άλλωστε τα σημειώματα για τα κενά έχουν αρχίσει να φθάνουν στο υπουργείο υγείας, ενώ και οι καταγγελίες από συνδικαλιστικά όργανα για ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες, δίνουν και παίρνουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν λίγες ημέρες ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε γραπτώς από όλους του Διοικητές των Νοσοκομείων να του περιγράψουν τις ελλείψεις.

Ενδεικτική η περίπτωση της Λήμνου όπου ο μοναδικός Παθολόγος είχε να πάρει ρεπό 32 ημέρες, ενώ τελικώς προκηρύχθηκαν 3 θέσεις γιατρών με διαδικασίες εξπρές ενώ μέχρι να προσληφθούν θα γίνουν συμβάσεις έργου με δύο γιατρούς.

Νέα κίνητρα

Και δεν είναι βέβαια μόνο η περίπτωση της Λήμνου. Οι περισσότερες άγονες και απομακρυσμένες περιοχές αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, γι' αυτό και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά νέα κίνητρα ώστε να δοθούν στους γιατρούς και να στελεχώσουν τις Μονάδες Υγείας.

Όπως έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Βασίλης Κικίλιας: «Προβαίνουμε σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους».

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είχαν εξασφαλισθεί από τις Περιφέρειες 400 ευρώ τα οποία δίνονταν ως ενίσχυση στους γιατρούς για να στελεχώσουν απομακρυσμένα ιατρεία, μαζί με κατοικία.

 

Πηγή: healthreport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel