Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φυλακές Κορυδαλλού: Τα πρώτα σχέδια για τη μετακόμισή τους | Εκτός αστικού ιστού, δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα
Φυλακές Κορυδαλλού: Τα πρώτα σχέδια για τη μετακόμισή τους | Εκτός αστικού ιστού, δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα
22.07.2019 | 09:22

Φυλακές Κορυδαλλού: Τα πρώτα σχέδια για τη μετακόμισή τους | Εκτός αστικού ιστού, δίπλα σε μεγάλο οδικό άξονα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ενα από τα μεγάλα έργα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματιστικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ήταν και αυτό που αφορούσε τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φυλακές θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα κατασκευαστεί πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής. Ωστόσο, από τότε πολλά ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την τοποθεσία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να κατασκευαστεί νέο σωφρονιστικό ίδρυμα που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

Τι δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες
Αμεσα μετά τις αναγγελίες του πρωθυπουργού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε τον σχεδιασμό για το μεγάλο αυτό εγχείρημα δίχως όμως να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το μέρος που θα φτιαχτεί το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα. Σύμφωνα με όσα είπε, οι φυλακές θα κατασκευαστούν εντός Αττικής. Ωστόσο θα βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και πλησίον μεγάλου οδικού άξονα. Κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί λοιπόν ότι τα μπετά για το νέο σωφρονιστικό ίδρυμα θα πέσουν σε περιοχή κοντά στην Αττική ή την Εθνική οδό.

Οπως είπε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Μεριμνούμε με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί νέο κατάστημα εκτός αστικού ιστού, εντός Αττικής και κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα». Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα από πλευράς κυβέρνησης ανακοινώθηκε η εκ νέου δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ'.

Πηγή: iefimerida.gr 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018