Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο λέει η πυροσβεστική - Αγωνία για τους ανέμους
Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο λέει η πυροσβεστική - Αγωνία για τους ανέμους
12.08.2019 | 09:12

Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο λέει η πυροσβεστική - Αγωνία για τους ανέμους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στοίχημα να μην περάσει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής - Στο «καμμένο-άκαυτο» οι ρίψεις νερού από 12 αεροσκάφη και ελικόπτερα - Ζημιές σε τέσσερα σπίτια στην Παιανία - Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στον ΘΕΜΑ 104,6: Οι φλόγες είχαν 20 μέτρα ύψος - Ερευνώνται καταγγελίες για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες όταν ξεκίνησε η φωτιά στις 3:18

αλύτερη είναι σύμφωνα με την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς που ξεκίνησε από τις 3:18 τα ξημερώματα οπότε και εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο αν και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή.

Η μεγάλη αγωνία έχει να κάνει με την ένταση των ανέμων, οι οποίοι τα ξημερώματα κόπασαν βοηθώντας το έργο των εναέριων μέσων αλλά λίγο πριν τις 8:30 υπήρξε ξανά αύξησή τους. «Μιλάμε για ριπές 4-5 μποφόρ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας Βύρωνα, Σταύρος Σαλαγιάννης.

 
Σύμφωνα με εκπρόσωπος της πυροσβεστικής «το στοιχήμα είναι να μην μπει η φωτιά στο δάσος της Καισαριανής».

Στην περιοχή από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και συνεχίζουν ρίψεις νερού στα όρια «καμμένου-άκαυτου» όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ.

 
Υμηττός - Φωτιά 1

 

Υμηττός - Φωτιά 2
 
 


Για μια πολύ δύσκολη φωτιά έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάνοντας λόγο για «φλόγα ύψους 20 μέτρων σε μικρή απόσταση από σπίτια στην Παιανία».

«Είχαμε δύο μεγάλα μέτωπα: το ένα σε χαράδρα κοντά στον οικισμό της Παιανίας και το δεύτερο στην κορυφογραμμή» συμπλήρωσε για την εικόνα που είχε στην αρχή η πυρκαγιά.

«Ο μεγάλος κίνδυνος ήταν να μην περάσει την κορυφογραμμή. Όλοι ευτυχώς ήταν στα σημεία που έπρεπε όταν έπρεπε και έκαναν όσα έπρεπε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές «έτρεξαν» πρωτόκολλα εκκένωσης «αλλά δεν χρειάστηκε να τα ενεργοποιήσουμε».

«Το κράτος λειτούργησε αποδείξαμε στον κόσμο ότι μπορεί να αισθάνεται ασφαλής» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

wi02wi01
wi03_2

 

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 141 με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ.

 
23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

Από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές σε τέσσερα σπίτια - το ένα έχει καταστρεφεί ολοσχερώς και τα άλλα τρια έχουν υποστεί ζημιές μόνο εξωτερικά - αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία που φώναζε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο protothema.gr «βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα», δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή. Ωτσόσο λίγο μετά τις επτά, οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Οι μοναδικοί δρόμοι που είναι κλειστοί, είναι αυτοί που οδηγούν στο βουνό. 

Εντωμεταξύ ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

 

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής, έχουν κινητοποιηθεί: 133 με 42 οχήματα. Αναλυτικά: 61 με 27 οχήματα, 30 με 15 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. & 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 . Συνδράμουν εθελοντικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 141 με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ.

 
19 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Παιανία Αττικής και συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 141 με 46 οχήματα, 5 Α/Φ, 5 Ε/Π, 1 Ε/Π ως συντονιστικό και 2 Ε/Π του Ε.Σ.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 61 με 27 οχήματα, 38 με 19 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 42 . Συνδράμουν 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 της Περιφέρειας καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα & υδροφόρες ΟΤΑ.

 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Πυροσβεστικό Σώμα
 

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
 
 

σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 68 με 18 οχήματα. Αναλυτικά οι δυνάμεις: 32 με 14 οχήματα, 8 με 4 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 28 .

 
65 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
imittos-fotia-eksoimittos-fotia-paiania
imittos-fotia-dyoimittos-fotia-enaimittos-fotia-tria

 

 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Trowl
 

 

 
23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Greek Man
 

 

 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη GioZaf
 

Ραδιούργος@radiourgos_dog
 
 

Από τη φωτιά στον Υμηττό τώρα
Βίντεο

 
Ενσωματωμένο βίντεο
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ραδιούργος
 

 

Thanos Geo@ThanosGeo82
 
 

Τραγική εικόνα
Να την βλέπεις τέτοια ώρα
Υμηττός

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Effie Emmanouilidou
 
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη TheKate
 
Greek Man@ptiper21
 
 

Μακάρι η πυρκαγιά να μην κατέβει προς Καισαριανη , Ζωγράφου, Βύρωνα κλπ. Πάντως φαίνονται οι φλόγες στις κεραίες στην κορυφή

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
35 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 
Πηγή: protothema.gr

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018