Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανάσχεση ροών, επίσπευση ασύλου, διεθνοποίηση του θέματος: Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

banner roots

Ανάσχεση ροών, επίσπευση ασύλου, διεθνοποίηση του θέματος: Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό
01.10.2019 | 08:41

Ανάσχεση ροών, επίσπευση ασύλου, διεθνοποίηση του θέματος: Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Να πάρει προβάδισμα έναντι των γεγονότων στην διαχείριση του μεταναστευτικού επιχειρεί η κυβέρνηση και σπεύδει να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια βραδυφλεγή βόμβα και ουσιαστικά το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ που καλούνται να διαχειριστούν. Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δέχτηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο. «Εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή πολιτικής εστιάζεται σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον δίνεται έμφαση στην αποτροπή και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου ώστε να υπάρξει άμεση αύξηση των επιστροφών στην Τουρκιά και στη διεθνοποίηση του ζητήματος σε όλα τα επίπεδα. Από την κυβέρνηση δίνουν μεγάλη σημασία στην αύξηση της επιτήρησης στο Αιγαίο και τον Έβρο ώστε να περιοριστούν οι ροές που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο δίμηνο. Μάλιστα, στελέχη της ΝΔ, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να αντιπαραβάλουν τις παλιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα, που μιλούσε για ανοιχτά σύνορα και διακήρυσσε πως «η θάλασσα δεν έχει σύνορα».

Μετά τη δηλητηριώδη απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην κριτική που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση, στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην δεχτούν τον ρόλο τιμητή «από όσους δημιούργησαν αυτό το χάος και έφεραν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στα όρια της αντοχής τους» όπως σχολίαζε στέλεχος. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει αφορά στο ένα σκέλος την αποτροπή, με πολιτικές που στοχεύουν στο τι πρέπει να γίνει ώστε να μην έρχονται μετανάστες και δεύτερον στο πώς θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι Αρχές όταν έρθουν.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με έτοιμο σχέδιο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Η Αθήνα επιθυμεί να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο όταν θα θέσει το θέμα, επισήμως, στη Σύνοδο Κορυφής 17 και 18 Οκτωβρίου. Έχοντας πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματα από δικής της πλευράς θα ζητήσει από τους εταίρους μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συνεργασία για την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος, του οποίου η Ελλάδα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.

Ήδη, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Μητρόπουλος, έστειλε αναλυτική ενημέρωση στους ομολόγους του για τα δεδομένα που υπάρχουν. Περιγράφει αναλυτικά την αύξηση των αφίξεων τους τελευταίους μήνες και τις προοπτικές που διαγράφονται.

Επίσης, ο επικεφαλής της Μόνιμης αντιπροσωπείας της χώρας στην Ε.Ε. θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων, ανοίγοντας την συζήτηση ενόψει της Συνόδου Κορυφής όπου ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους ομολόγους τους θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη άμεσων πρωτοβουλιών σε επίπεδο ΕΕ.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel