Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο | Κατέρρευσε ξαφνικά on air, έκανε περίπλοκο πολύωρο χειρουργείο

banner roots

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο | Κατέρρευσε ξαφνικά on air, έκανε περίπλοκο πολύωρο χειρουργείο
02.10.2019 | 09:17

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Πέτρο Τατσόπουλο | Κατέρρευσε ξαφνικά on air, έκανε περίπλοκο πολύωρο χειρουργείο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου, μετά την καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής του Alpha «Εκτός Γραμμής» όταν ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Ο παρουσιαστής του έδωσε αμέσως νερό και κλήθηκε ασθενοφόρο. Ευτυχώς, στο στούντιο της εκπομπής βρισκόταν ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, που θα εμφανιζόταν στον αέρα λίγο αργότερα, και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες ενώ του έκανε και ανάνηψη. «Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιάννης Λύρας. Άνθρωποι με γνώση της σοβαρότητας της κατάστασης του συγγραφέα τόνιζαν ότι ήταν εξαιρετικά τυχερός, αφενός γιατί υπήρχε ο γιατρός στο στούντιο, αφετέρου γιατί το ασθενοφόρο έφθασε αμέσως.
 
Η ζωτικής σημασίας παρέμβαση του Γιάννη Λύρα
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό που θα εμφανιζόταν στην εκπομπή λίγο αργότερα: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και συνέχισε: « Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».
 
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με έμφραγμα, και εκεί διεγνώσθη με διαχωριστικό ανεύρυσμα. Αμέσως οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του και εισήχθη εκτάκτως στο χειρουργείο για καρδιοχειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του διαχωρισμού της αορτής.
 
Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση
Η εγχείρηση του συγγραφέα και πρώην βουλευτή ήταν πολύωρη, με τους καρδιοχειρουργούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της χειρουργικής αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωσή του. «Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
 
 
 
 
Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου για τον Πέτρο Τατσόπουλο
Μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο γνωστός συγγραφέας, το Ιπποκράτειο εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.
 
Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18:15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».
 
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
 
Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την υγεία του Πέτρου Τατσόπουλου καθώς η συγκεκριμένη εγχείρηση για την αποκατάσταση του διαχωριστικού ανευρύσματος της αορτής είναι ιδιαίτερα σοβαρή και μπορεί να παρουσιαστούν επιπλοκές.
 
Η στιγμή που λιποθύμησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στην εκπομπή του Alpha
Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος βρισκόταν στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha όταν ένιωσε έναν δυνατό πόνο στο στήθος. Μόνος του το δήλωσε στον αέρα ζητώντας να αποχωρήσει, με τον παρουσιαστή Τάκη Χατζή να του προσφέρει νερό και να περνά αμέσως σε διαφημίσεις.
 

 
Όπως εξήγησε ο γιατρός Γιάννης Λύρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος για 10 λεπτά δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ η καρδιά του δεν έστελνε αίμα όπως θα έπρεπε. Με τη δική το παρέμβαση και την ανάνηψη που του έκανε κατάφερε να τον επαναφέρει και να μεταφερθεί σταθερός με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
 
Πηγή: iefimerida.gr 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το