Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Καμμένος και ο «Ηλιάτορας»

banner roots

Ο Καμμένος και ο «Ηλιάτορας»
04.07.2013 | 23:28

Ο Καμμένος και ο «Ηλιάτορας»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στην έρευνα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η οποία φέρνει στη δημοσιότητα την «αφορολόγητη οδύσσεια του Iliatoras από τους φορολογικούς παραδείσους γύρω από τη Βρετανία στην Κύπρο και το Αιγαίο».

Το 18 μέτρων σκάφος του Πάνου Καμμένου κατέχει ένα ασυνήθιστο ρεκόρ, γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ». Δηλαδή είχε καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του την αφρόκρεμα των «υπεράκτιων αχυράνθρωπων παγκοσμίως: η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ηλιάτορας είχε ως διευθυντές τέσσερις επαγγελματίες, οι οποίοι διοικούσαν στα χαρτιά 10.000 οφσόρ». 

Το Χρονολόγιο του «Ηλιάτορα»

Φεβρουάριος 1996: Στη νήσο Μαν ιδρύεται η εταιρεία Cass Corporation – ιδιοκτήτρια του σκάφους Iliatoras

Ιούνιος 1996: Τοποθετούνται ως διευθυντές της Cass οι Φ. Κρόσοου και Τζ. Γκράσικ (συνδέονται με 8.100 οφσόρ)

Δεκέμβριος 1998: Αλλάζουν οι διευθυντές. Αναλαμβάνουν οι Μπρεντ και Γκραντ Χέστερ που συνδέονται με 1.600 υπεράκτιες

2000: Η Cass ανακοινώνει πως διευθυντής του σκάφους είναι ο Ηλίας (πατέρας) Καμμένος και ο Π. Καμμένος (γιος) είναι ο καπετάνιος/σκίπερ. Αν δηλωνόταν το σκάφος στην εφορία το τεκμήριο εκείνη την περίοδο θα έφτανε τα 17 εκατομμύρια δραχμές.

Μάρτιος 2007: Οι μετοχές της Cass μεταβιβάζονται στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών οφσόρ Fiden Nominees. Ο εκτιμητής επισκέπτεται το σκάφος και χαρακτηρίζει τον Πάνο Καμμένο «ιδιοκτήτη». Το σκάφος αποτιμάται στα 600.000 ευρώ.

Απρίλιος 2008: Η Cass πληρώνει ενυπόθηκο δάνειο επί του σκάφους παρόλο που στα κρατικά αρχεία της Νήσου Μαν η εταιρεία εμφανίζεται να μην έχει καμία οικονομική δραστηριότητα. Και ως εκ τούτου υπάρχει ένα κενό ως προς το ποιος κατέβαλε τις δόσεις του δανείου. Την ίδια χρονιά ο Ηλίας Καμμένος δηλώνει αγορά σκάφους αξίας 15 με 20 φορές μικρότερη από αυτή που είχε εκτιμηθεί το Iliatoras.

Νοέμβριος 2009: Προειδοποίηση για διαγραφή της Cass επειδή δεν είχε υποβάλει την ετήσια οικονομική δήλωση. Μερικούς μήνες μετά νομοθετείται η έκτακτη εισφορά σκαφών αναψυχής που μένουν στα ελληνικά πάνω από 60 ημέρες. Και η Cass διαλύεται. Ο Η. Καμμένος αρχίζει να καταβάλλει τέλη ελλιμενισμού, το γιοτ δηλώνεται ως τεκμήριο και μένει παροπλισμένο σε μάντρα του Ελληνικού.

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το