Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Διαματάρης: Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό στο Columbia, δεν το τελείωσα

banner roots

Διαματάρης: Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό στο Columbia, δεν το τελείωσα
02.12.2019 | 21:47

Διαματάρης: Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό στο Columbia, δεν το τελείωσα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, απάντησε τη Δευτέρα σε σειρά δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό Τύπο, που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Columbia των ΗΠΑ.

Ο κ. Διαματάρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε πως είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά δεν κατόρθωσε να το ολοκληρώσει, για οικονομικούς λόγους.

Μάλιστα, εκφράζει την λύπη του για «οποιαδήποτε παρερμηνεία» προκλήθηκε ως προς το ότι είναι κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.

Η ανακοίνωση – απάντηση του Αντώνη Διαματάρη

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Πώς έγινε γνωστή η υπόθεση Διαματάρη

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η ομογενειακή ιστοσελίδα kalami.us, δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Διαματάρης ουδέποτε υπήρξε απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia.

Στο ίδιο άρθρο, εξάλλου, δημοσιευόταν και φωτογραφία εγγράφου, βάσει της οποίας υποστηρίζονταν τα παραπάνω.

Αντιδράσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απομάκρυνση του Αντώνη Διαματάρη από την κυβέρνηση είχε ζητήσει προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!

Ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε σχετικά η Κουμουνδούρου.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel