Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ | Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ

banner roots

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ | Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ
28.01.2020 | 14:24

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ | Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης από τη Νέα Δημοκρατία!

Τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά τις χθεσινές απειλές του ευρωβουλευτή ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί αν πέσει κατηγορία στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ.
 
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως μέχρι το απόγευμα η κυβέρνηση αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Επομένως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό από τo πρωτάθλημα της Super League.
Ας σημειωθεί ότι με τον κ. Ζαγοράκη επικοινώνησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και του ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του.
 
 
Οι δηλώσεις Πέτσα και η αποπομπή Ζαγοράκη
 
Ο κ. Πέτσας είπε: «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».
 
Νομοθετική πρωτοβουλία για τις εξοντωτικές ποινές
«Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.
 
Με απόφαση Μητσοτάκη η διαγραφή Ζαγοράκη
«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης», ήταν η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
 
Η απειλή Ζαγοράκη για ανεξαρτητοποίηση
 
Όλα ξεκίνησαν όταν χθες, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΕΑ που οδηγούσε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη σε υποβιβασμό, ο Θοδωρής Ζαγοράκης με μια αιχμηρή, αν και προσεκτική δήλωση, απείλησε πως θα ανεξαρτητοποιηθεί εφόσον εφαρμοστεί η εισήγηση της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».
 
Η κυβέρνηση στηρίζει Αυγενάκη
Σήμερα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Υπενθυμίζεται πως χθες ο κ. Αυγενάκης μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δήλωσε «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση». Ωστόσο έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από τις δύο ομάδες και τους οπαδούς τους.
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel