Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πολιτικό μασάζ σε βουλευτές και στελέχη ΝΔ για το μεταναστευτικό | Ενημέρωση την Κυριακή στην Πειραιώς

banner roots

Πολιτικό μασάζ σε βουλευτές και στελέχη ΝΔ για το μεταναστευτικό | Ενημέρωση την Κυριακή στην Πειραιώς
13.02.2020 | 08:46

Πολιτικό μασάζ σε βουλευτές και στελέχη ΝΔ για το μεταναστευτικό | Ενημέρωση την Κυριακή στην Πειραιώς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Πολιτικό μασάζ σε στελέχη και βουλευτές του κόμματος για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ξεκινά την Κυριακή στη ΝΔ.

Το πιο καυτό θέμα της εσωτερικής ατζέντας, το οποίο καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, δημιουργεί τριβές με τοπικές κοινωνίες και προκαλεί φθορά στο κυβερνητικό αφήγημα. Γι αυτό το λόγο ακολουθεί σειρά πρωτοβουλιών ώστε να ενημερωθούν διεξοδικά για το σχέδιο της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και στη συνέχεια να το επικοινωνήσουν στους πολίτες.
 
Η αρχή με Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη
Η αρχή γίνεται στην Πειραιώς, όπου το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης έχουν προσκληθεί να συνομιλήσουν με όσα στελέχη πολιτεύτηκαν στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου με τη ΝΔ και δεν εξελέγησαν. Στην ατζέντα βρίσκονται τα ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης, θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την βάση της ΝΔ και βρίσκονταν ψηλά στην προεκλογική ρητορική του κόμματος.
 
 
Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση της κατάστασης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και τα αποτελέσματα που θα μπορεί να αποφέρει το σχέδιο που υλοποιείται. Οι γκρίνιες για τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είναι δεδομένες, ειδικά από όσους πολιτεύονται στα νησιά και τις περιοχές που θα κληθούν να συνεισφέρουν. Οι πολιτευτές που θα βρεθούν στην Πειραιώς αναμένεται να μεταφέρουν όσα εισπράττουν από την βάση που ζητά αυστηρά μέτρα και αποτελεσματικότητα.
 
Στις 19 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ
Ακολουθεί στις 19 Φεβρουαρίου συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου αναμένεται ο Πρωθυπουργός να τονίσει τις βασικές παραμέτρους της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό και να ξεκαθαρίσει ότι δεν χωρούν διαφορετικές φωνές για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πρόκειται για θέμα εθνικής σημασίας όπως εκτιμάται στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι απαραίτητο να υπάρχει συντεταγμένος λόγος, από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Αυτοί είναι που θα επικοινωνήσουν τις θέσεις της κυβέρνησης στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τις αντιδράσεις που υπάρχουν.
 
Το μπαράζ κομματικών συνεδριάσεων θα ολοκληρωθεί στις 22 Φεβρουαρίου με συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής. Σε αυτήν συμμετέχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την Νέα Δημοκρατία σε περιοχές οι οποίες σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Η παρουσία τους και τα όσα θα πουν εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν στην συζήτηση που θα γίνει.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel