Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά: Μητσοτάκης | Τσιπρας κονταροχτυπιούνταi

xaritakis wide

Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά: Μητσοτάκης | Τσιπρας κονταροχτυπιούνταi
14.02.2020 | 09:01

Σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά: Μητσοτάκης | Τσιπρας κονταροχτυπιούνταi

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αναμένεται να εξελιχθεί η ειδική συνεδρίαση πραγματοποιείται το πρωί στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα εργασιακά ζητήματα.

Είχαν προηγηθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό από την Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση.

Με όπλο τις προβλέπεις της Κομισιόν ο πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει εκτενή αναφορά στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας έχοντας στην φαρέτρα του τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας καθώς, την εμπιστοσύνη των αγορών και τις επί τα βελτίω προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη.

«Το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα προβλέπεται να φθάσει το 2,4% το 2020 και το 2,0% το 2021», σημειώνει στην έκθεσή της, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των χειμερινών οικονομικών της προβλέψεων, αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμηση της. Την ίδια ώρα τα στοιχεία για την ανεργία δείχνουν ότι τον Νοέμβριο 2019 μειώθηκε στο 16,5%  έναντι 18,6% τον Νοέμβριο 2018. Σε απόλυτο αριθμό αυτό μεταφράζεται σε 104.254 περισσότερους εργαζόμενους, που απέκτησαν μια πηγή εισοδήματος. Τέλος, μόλις την Τετάρτη η χώρα κατάφερε να βγει στις αγορές και να δανειστεί με επιτόκιο χαμηλότερο της μονάδας, κάτι που αποδεικνύει το θετικό κλίμα που υπάρχει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την εμπιστοσύνη των επενδυτών που αποκαθίσταται.

 

Με επίκεντρο τα εργασιακά, που είναι και το αντικείμενο της συζήτησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια ιδεολογική τοποθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αντιπροσωπεύει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του. Σκοπεύει να αντιτάξει τον πυρήνα της δικής του πολιτικής που είναι η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας που θα προσφέρουν καλές αμοιβές, απέναντι στην επιδοματική πολιτική που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση. Απέναντι στον ζόφο και την μιζέρια, που εκτιμάται ότι θα εκπέμψει ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτηση του, στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν να αντιτάξουν την «φωτεινή Ελλάδα που προχωρά μπροστά, δημιουργεί και βελτιώνει την ζωή όλων των πολιτών». Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε όλες τις ενεργητικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή ανέργων, οι οποίοι βρήκαν δουλειά και εργαζομένων που ωφελήθηκαν από αυτές, αναφέρουν σχετικές πηγές.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης για τον κατώτατο μισθό
Αυτό που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό από κυβερνητικής πλευράς είναι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για το θέμα του κατώτατου μισθού. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις των κοινωνικών εταίρων για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, ωστόσο δεν αποκλείεται από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης να αναφέρει την δική του θέση για τη αύξηση που μπορεί να δοθεί στους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης του.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018