Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Προανακριτική Novartis: Σήμερα θα δώσει διευκρινίσεις ο Αρειος Πάγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

banner roots

Προανακριτική Novartis: Σήμερα θα δώσει διευκρινίσεις ο Αρειος Πάγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες
21.02.2020 | 08:33

Προανακριτική Novartis: Σήμερα θα δώσει διευκρινίσεις ο Αρειος Πάγος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα ή έως την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή τους χθες προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα βουλευτές μέλη της προανακριτικής ζητούν ότι θα διασφαλίσει ότι θα καταθέσουν σε αυτή οι προστατευόμενοι μάρτυρες Κελέση και Σαράφης με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κατέθεσαν στον εισαγγελέα Σοφουλάκη, ενώ ζητούν να διασφαλιστεί ότι θα λάβουν όλα τα έγγραφα για την υπόθεση Novartis που έχουν ζητήσει από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ακόμη, η προανακριτική επιτροπή ζητεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να απαντήσει και στα εξής τρία ερωτήματα:

1) Διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης,
2) Διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα Διαφθοράς και
3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν, καθώς το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Σημειώνεται ότι στην επιστολή τους οι βουλευτές μέλη της επιτροπής αναφέρονται συγκεκριμένα στην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφέροντας ότι «έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζάχαρη ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα από ελέγχους σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος έστειλε ενημερωτικό σημείωμα προς την υπηρεσία προστασίας μαρτύρων της ελληνικής αστυνομίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, δικαιώνοντας επί της ουσίας την απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της προανακριτικής επιτροπής να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» έστειλε επιστολή -Θα καταθέσω μόνο με αλλοίωση χαρακτηριστικών
Την ίδια ώρα ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος δεν εμφανίστηκε για κατάθεση με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής με επιστολή του στη ΓΑΔΑ με αποδέκτη την προανακριτική επιτροπή της Novartis ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει μόνο υπό την προϋπόθεση χρησιμοποίησης ηλεκτρονικών μέσων και με αλλοίωση χαρακτηριστικών. Δηλαδή σε άλλο δωμάτιο και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του ώστε να μην αναγνωρίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η προανακριτική επιτροπή αναμένεται να μην δεχθεί το αίτημα του και να επιμείνει στη δια ζώσης εξέταση.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel