Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>COVID-19: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των εργαστηριακών εξετάσεων

banner roots

COVID-19: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των εργαστηριακών εξετάσεων
20.03.2020 | 20:18

COVID-19: Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση των εργαστηριακών εξετάσεων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Ολοκληρωμένο σχέδιο συμμετοχής ερευνητικών εργαστηρίων για την αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για τον COVID-19, εκπόνησε ο ΕΟΔΥ, για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου και την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η ελληνική ερευνητική κοινότητα συστρατεύεται στη μάχη για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 και των συνεπειών του. Εδώ και δυο εβδομάδες, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) με το συντονισμό του προέδρου του ΕΣΕΤΕΚ και Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και το σύνολο των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και των ελληνικών πανεπιστημίων, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, συνεπικουρώντας τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί ως τώρα σε εθνικό επίπεδο.

Σε πρώτη φάση, το σχέδιο εστιάζει στην υποστήριξη και την αύξηση των εξετάσεων για τον COVID-19. Η αρχή γίνεται με την συμμετοχή εργαστηρίων, που θα αναπτύξουν σε μικρό χρονικό διάστημα τη μεθοδολογία της εξέτασης με βασικά αντιδραστήρια. Η προσπάθεια αυτή, γρήγορα θα επεκταθεί και σε άλλα ερευνητικά εργαστήρια, αλλά και σε νέες δράσεις που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Οι στιγμές απαιτούν ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους και η ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των αρμοδίων αρχών και των επαγγελματιών υγείας».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel