Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: 5 θάνατοι στην Ελλάδα σε 24 ώρες -Η σπάνια περίπτωση του 42χρονου καθηγητή

banner roots

Κορωνοϊός: 5 θάνατοι στην Ελλάδα σε 24 ώρες -Η σπάνια περίπτωση του 42χρονου καθηγητή
27.03.2020 | 09:48

Κορωνοϊός: 5 θάνατοι στην Ελλάδα σε 24 ώρες -Η σπάνια περίπτωση του 42χρονου καθηγητή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Αν και το μεσημέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους, λίγες ώρες αργότερα, ένας 88χρονος άνδρας έγινε το 27ο θύμα της ασθένειας. Ο ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου διακομίστηκε την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη. Μετά από οκτώ ώρες περίπου κατέληξε, με τα αποτελέσματα του τεστ να βγαίνουν έπειτα από τρία 24ωρα και όπως αποδείχθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Για άγνωστο λόγο, ωστόσο, ο θάνατός του από κορωνοϊό έγινε γνωστός χθες, με καθυστέρηση.
 
Οπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας χθες, η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και οι 5 γυναίκες.
 
Κορωνοϊός: Σε Αττική, Αλεξανδρούπολη και Κοζάνη τα άλλα τρία θύματα
Οσον αφορά τα άλλα τέσσερα θύματα, αυτά άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία της Αττικής και στην Κοζάνη. Στην Κοζάνη, το θύμα ήταν ένας 64χρονος από την περιοχή Δαμασκηνιά. Ο 64χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και παρά το γεγονός ότι η υγεία του έδειξε βελτίωση, τελικά εξέπνευσε. Ηταν το 24ο θύμα -χρονικά- του κορωνοϊού.
 
Λίγο νωρίτερα, απεβίωσε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετούσε στην Ξάνθη. Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορωνοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ' ΣΣ και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή.
 
Αργότερα, έγιναν γνωστοί άλλοι δύο θάνατοι. Ο ένας αφορά έναν 54χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν». Η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό, ωστόσο του έγινε το τεστ για κορωνοϊό. Βρέθηκε θετικός σε αυτό και έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων που είχαν αρχικά αποφασίσει άνθρωποι της οικογένειάς του. Ο άνθρωπος απεβίωσε την Τρίτη και χθες έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα από την εξέταση για κορωνοϊό.
 
Ο άλλος θάνατος αφορά έναν 70χρονο άνδρα από την Γλυφάδα. Νοσηλευόταν στην εντατική του Ευαγγελισμού και και εξέπνευσε. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η γυναίκα του, αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση.
 
Τι ανέφερε ο Τσιόδρας για τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή
Εν τω μεταξύ, στοιχεία για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που πέθανε στην Κρήτη έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός χημικός δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, όμως τόνισε πως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένους ασθενείς μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19.
 
Τόνισε μάλιστα πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για την συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που ο Γερμανός καθηγητής, παρότι καθ’ όλα υγιής και νέος σε ηλικία, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.
 
Χαρακτήρισε το περιστατικό ως ένα από τα «σπάνια» συμβάντα, το οποίο ωστόσο δεν αλλάζει «τις γενικές κατευθυντήριες που αφορούν στην αντιμετώπιση της νόσου». Για τη συγκεκριμένη επιπλοκή ασθενών με κορωνοϊό, που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, είναι σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες οι γιατροί που ασχολούνται με τη νόσο ανά τον κόσμο.
 
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το