Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δεν κατάλαβαν καλά

banner roots

Δεν κατάλαβαν καλά
03.04.2020 | 13:35

Δεν κατάλαβαν καλά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Δεν καθορίστηκε νέα ημερομηνία για την Ανάσταση, λόγω του κορωνοϊού, στις 27 Μαΐου, όπως λανθασμένα ερμήνευσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, που ανέφερε πως αν έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, να γίνει πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020!

Και εξηγούμαστε για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας τι εννοούμε: Η Απόδοση του Πάσχα γίνεται κάθε χρόνο στις Εκκλησίες 40 ημέρες μετά την Ανάσταση, όπου επαναλαμβάνεται η Ακολουθία της Αναστάσεως από την οποία κατά κάποιο τρόπο ολοκληρώνεται η περίοδος του Πάσχα.

Αυτό δυστυχώς το γνωρίζουν λίγοι Χριστιανοί, με συνέπεια τώρα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να γίνουν λάθος ερμηνείες από αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης που έσπευσαν να μιλήσουν για νέα ημερομηνία εορτασμού της Αναστάσεως.

Τέτοιο θέμα δεν τίθεται και ουσιαστικά αυτό που λέει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι να πλαισιώσουμε όλοι οι Χριστιανοί την Απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης Μαΐου (προς 27 Μαΐου), ώστε αυτή η Ακολουθία - που μέχρι τώρα παραμένει αθέατη για τους πολλούς - να πάρει τη δέουσα λαμπρότητα.

Πηγή: nealesvou.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το